Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radnici diokija

'Prije Ježića bio je to posao iz snova, a sad jedemo kruh i tijesto'

dioki radnici,portal (1)
Jakov Novak
11.05.2013.
u 14:13

Upravitelj uvjerio radnike da se ne mogu nadati isplati ne puste li ga unutra. Osjećaj poraza miješao se s olakšanjem. Od čega će živjeti?

Jutarnje sunce obasjalo je dvorište Diokija dok je noćna smjena “stražara” upravo napuštala svoje pozicije. Uz pokoju pošalicu pozdravili su se s jutarnjom smjenom. Bivšim kolegama, radnicima Diokija koji sedam mjeseci nisu primili plaću, nije previše do šale. Ipak, atmosfera je mirna, uz kavu razgovaraju o jučerašnjih događajima. Činilo se da će radnici provesti i četvrti dan u opsadi zgrade svog bivšeg poslodavca.

Prekid opsade

Dnevna je rutina prekinuta oko deset sati. Radnike je posjetio predstečajni upravitelj u nadi da će ih uvjeriti da moraju odustati od blokade ulaza. Dok im je objašnjavao da opsada škodi samo njima, jer ako uprava ne može ući u zgradu, ne može ni pripremiti dokumente potrebne za finalizaciju predstečajnog postupka. Bez toga, radnici se ne mogu nadati plaćama. Žustra rasprava pretvorila se u rezignaciju, prihvaćanje stanja. Što dulje ostanu tamo, to će kasnije dobiti novac koji su zaradili. – Uprava mora moći raditi! – napominjao je upravitelj. U pozadini su se čuli komentari kako do toga ne bi došlo da je uprava zaista radila.

Olakšanje i poraz

Ipak, radnici su morali popustiti. Osjećaj poraza miješao se s olakšanjem što idu kući, posljednji put okrećući leđa tvrtki koja je to njima odavno napravila.

>>Radnici Diokija prekinuli blokadu tvornice i otišli kućama!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije