Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebu za dušu

Dalmatinska pisma razgalila Lisinski: Nastupile klape Cambi, Šufit i Maslina

klape
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/17
14.05.2015.
u 23:53

Klapski spektakl koji su organizirali diskografska kuća Scardona i Večernji list do posljednjeg je mjesta ispunio dvoranu, a svi zaljubljenici u dalmatinsku pismu dva i pol sata uživali su u fantastičnim izvedbama.

Pravi dalmatinski ugođaj vladao je večeras u dvorani Vatroslava Lisinskog gdje su nastupale klape Cambi (Kaštel Kambelovac), Šufit i Maslina, sa svojim gostima Tedijem Spalatom i Markom Škugorom.

Klapski spektakl kojeg su organizirali diskografska kuća Scardona i Večernji list do posljednjeg je mjesta ispunio dvoranu, a svi zaljubljenici u dalmatinsku pismu dva i pol sata uživali su u fantastičnim izvedbama. Koncert je otvorila klapa Cambi, a potom je publiku oduševio ponajbolji domaći tenor Marko Škugor, otpjevavši između ostalih pjesama i baladu “Mirno spavaj ružo moja”, u čast pokojnom Vinku Coci.

Klapa Šufit najveći je pljesak izmamila izvedbom svoga velikog hita “Ne diraj moju ljubav”, a s Tedijem Spalatom izveli su pjesmu “Dalmatinska pismo moja”.

Maslina, najdugovječnija hrvatska klapa, nastupala je posljednja, izvevši neke od svojih najvećih hitova “Šibenska balada”, “Maslina je neobrana”, “Da te mogu pismom zvati”...

A obzirom na to da su u Sloveniji zavrijedili nadimak dalmatinski Rolling Stonesi, publiku su u stilu slavnih engleskih rockera rasplesali izvedbom pjesme “Satisfaction”. Koncert je završio uz vesele taktove hita legendarnoga Tomislava Ivčića “Večeras je naša fešta” te omiljenom dalmatinskom baladom “Konobo moja”.

U klapskom višeglasju u publici je uživao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

>> Sve za glazbu: Klapa Šufit riskirala živote, a Tedi Spalato umalo ostao bez sluha

Komentara 1

Avatar mmarinzg1
mmarinzg1
01:04 15.05.2015.

Predivan koncert a posebna pohvala Marku Škugoru novom dalmatinskom slavuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije