Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezavisni zastupnik

Petek: U korist tima, mogao bih odustati od kandidature za gradonačelnika

Zagreb: Renato Petek održao konferenciju za medije
Patrik Macek/PIXSELL
02.11.2020.
u 13:17

Osvrćući se na današnji nastavak sjednice Gradske skupštine, rekao je da je predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš zatražila stanku kako bi se provjerilo je li se neke druge osobe, umjesto prozvanih zastupnika, javljaju na glasanju.

Nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek u ponedjeljak je najavio da bi, u korist tima, mogao odustati od kandidature za zagrebačkog gradonačelnika.

"Situacija u Gradu Zagrebu je politički zrela za promjene. Najlogičnije bi bilo da se od centra prema lijevo ujedinimo i idemo s jednim kandidatom u interesu građana Zagreba. U tom kontekstu sam spreman, zbog dobra Zagreba i građana, staviti svoju vlastitu ambiciju u korist tima", izjavio je Renato Petek Hini u stanci sjednice Gradske skupštine, koja se i danas treći dan održava online.

Desetak oporbenih zastupnika u online sjednici sudjeluje pak iz dvorana Stare gradske vijećnice.

Petek, koji je i predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika, objasnio je da im na predstojećim lokalnim izborima nije cilj samo pobijediti Milana Bandića nego uspješnije koristiti gradske resurse, riješiti brojne probleme i pretvoriti Grad Zagreb u metropolu koja se može ravnopravno nositi i imati kvalitetu usluga kao drugi srednjoeuropski gradovi.  

No, rekao je, ako ne dođe do konstituiranja takvog cilja, spreman je i sam izaći na lokalne izbore kao kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

Osvrćući se na današnji nastavak sjednice Gradske skupštine, rekao je da je predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš zatražila stanku kako bi se provjerilo je li se neke druge osobe, umjesto prozvanih zastupnika, javljaju na glasanju.

"Možda zbog kvalitete zvuka, ali možda je i stvarno to činjenica jer se događa da se konkretno zastupnica Gordana Rusak (nestranačka, iz Kluba Bandić Milan 365) nije sama javljala nego se u njezino ime javljao netko drugi, jer nismo mogli vidjeti preko kamere o kome se radi. Tako da će se to provjeriti", rekao je  Petek.

Na sjednici je podržao prijedlog zastupnika Marka Torjanca za postavljanje spomenika stožernom generalu Petru Stipetiću u Zagrebu.

Na dnevnom redu skupštinske sjednice bit će i točke o sljemenskoj žičari i gospodarenju otpadom, na prijedlog Kluba nezavisnih zastupnika koji traže detaljno izvješće o realizaciji tih projekata.

"Na koji način se zapravo rješava problem gospodarenja otpadom je izuzetno važno za Grad Zagreb. Ulažu se stotine milijuna kuna. Idemo li u dobrom smjeru ili ne, trebalo bi biti vidljivo iz jednog takvog detaljnog izvještaja", rekao je Petek.

 

Komentara 1

Avatar manjejeviše
manjejeviše
09:21 03.11.2020.

Još jedan Petek ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije