Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodno parkiranje na Gornjem gradu

Pauk neće dizati auto ostavi li ga se na tuđem, rezerviranom mjestu

23.09.2014., Zagreb - Odlukom Upravnog suda od danas na Gornjem gradu mogu parkirati svi unatoc rezerviranim mjestima za stanare Gornjeg grada koji vise nemaju prednost u odnosu na ostale vozace na parking.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
24.09.2014.
u 12:00

Postojeća odluka može se ispraviti tako da se stanarima ukine pravo rezervacije pojedinog mjesta, no da na Gornjem gradu mogu parkirati samo oni pa tko uhvati koje mjesto

Prvog dana kako je na Gornjem gradu dopušteno parkiranje svima, a ne samo stanarima kojima je Grad za 1350 kuna godišnje rezervirao parkirališna mjesta, vozači ipak nisu pohitali iskoristiti besplatno parkiranje. Iako je bilo mnogo onih koji su parkirali na tuđa mjesta, vozači su ipak "vlasnicima" ispod vjetrobranskog stakla ostavljali poruke isprike s brojem mobitela da ih zovu kada stignu kući.

Tako je, barem zasad, izbjegnut mogući kaos iako je ukidanjem rezervacije parkirališnih mjesta stanarima parkiranje postalo besplatno za sve jer gornjogradske ulice nisu u postojećim zonama naplate. Zanimljivo je da od gradskih službi još uvijek nema ni glasa pa su stanari u neizvjesnosti.

– U petak idemo na sastanak u Ured za promet i nadamo se da ćemo dobiti neke odgovore – kazao je Roman Lalić, potpredsjednik Mjesnog odbora Gornji grad.

Oglasio se i Bojan Boić, zahvaljujući čijoj je žalbi Upravni sud ukinuo rezervirana mjesta stanarima. Smatra da Grad mora poštovati ugovorne obveze prema građanima.

– Po mom tumačenju odluka bi se trebala početi primjenjivati nakon što isteknu postojeći ugovori s građanima pa smatram da oni sve dotad moraju imati pravo rezervacije – kazao je Boić. Neslužbeno, takvu tezu odbacuju iz Grada objašnjavajući da je odluka Upravnog suda odmah obvezujuća.

– Postojeća odluka može se ispraviti tako da se stanarima ukine pravo rezervacije pojedinog mjesta, no da na Gornjem gradu mogu parkirati samo oni pa tko uhvati koje mjesto – kazali su u gradskoj upravi. Da će se odluka provoditi odmah, kazali su i iz pauk-službe gdje su dobili naređenje da vozače koji parkiraju na rezerviranim mjestima ne smiju kao dosad odvoziti na poziv stanara čije je to mjesto nego isključivo policije ili prometnih redara.

Sami stanari ponavljaju da moraju imati prednost parkiranja u odnosu na ostale vozače.

– Nama je daleko da aute svakodnevno ostavljamo u garaži Tuškanac, no nekome tko tu dođe i na nekoliko sati to ne bi trebao biti problem – kazali su Marija Krpan i Dragutin Križančić.

Upravni sud: Na Gornjem gradu opet mogu parkirati svi

Komentara 7

SA
samodinamo
12:47 24.09.2014.

Čuj ove stanare...njima je daleko parkati u garaži Tuškanac...ma mrš nezahvalnici šugavi! Podrška g. Boiću! Idem i ja danas besplatno parkirati na Gornji grad!

DU
Deleted user
17:13 24.09.2014.

koja je onda zona na gornjem gradu?

TO
tonkica
18:43 24.09.2014.

Ma treba potpuno ukinuti parkiralisna mjesta, dozvoliti samo ulaz taxiju, dostavi, prijevoz starijih osoba i sl. Ulice su tamo ionako uske i male, kada se parkiraju automobili vise niti pjesak i auto se ne mogu mimoici. Dio gornjeg i donjegg grada su turisticke interenstne tocke stoga treba dati zraka tim ulicama da pokazu svoj sjaj. Izgraditi nekoliko manjih garaza za stanare i zaposlenike u neposrednoj blizini sa korektnom cijenom parkiranja i adio. Cemu to misljenje, imam poznanicu koja zivi u branimirovoj bluzu samog trga i ide na posao u maksimirsku autom!!! Centar grada nije zona komocije iako joj je jedina prednost sto je sve nadohvat ruke, tramvajem ili pjeske koji minut

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije