Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMIR

Otvoren obnovljeni dio ZOO-a, posjetitelji oduševljeni: Plus za uređenje

zoo
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/13
16.10.2016.
u 18:54

Ulaz je ponovno iz parka Maksimir, pelikani su dobili jezerce, prstenastorepi lemuri novi dom, a tu su i restoran, vidikovac...

Mališani su držali balone u obliku životinja u jednoj ruci, a šećernu vunu ili sladoled u drugoj. Roditelji su bili sretni jer su pronašli parking u blizini Zoološkog vrta, a djedovi i bake pokazivali su unucima životinje te im objašnjavali kako su nekada izgledale njihove nastambe. Najpoželjnije plišane igračke iz nove suvenirnice bile su žirafe i zmije.

A bilo je i besplatno

Tako je ukratko izgledalo danas u ZOO-u. Modernizacija vrijedna 40 milijuna kuna koja je trajala dvije godine konačno je završena, a posjetitelji su za svečanoga otvorenja mogli prvi put razgledati kompleks Madagaskar s nastambom prstenastorepih lemura te madagaskarskih pletilja i papiga. U volijeri za afričke ptice, pak, sunčale su se dvije plavolice rode, a novost je i to što se u nju može slobodno ući i razgledati.

– Trenutačno su u volijeri samo rode, a do proljeća će se ondje nastaniti i čaplje, ždralovi, gakovi te zviždare batoglavke – objasnila je Marina Blažević, edukatorica u ZOO-u koja je radoznaloj djeci pokazivala nojeva te jaja emua i sove ušare.

Lijepo vrijeme izmamilo je brojne Zagrepčane u Zoološki, a iako su mnogi došli ciljano, na otvorenje moderniziranoga ZOO-a, neki su se ondje zatekli i ne znajući za to, pa ih je iznenadilo što nisu trebali plaćati ulaznicu. I životinjama je bilo ugodno na suncu pa su se ponosno pokazivale. Na ulazu u ZOO, koji je sada ponovno iz parka Maksimir, posjetitelje je dočekivala obitelj kudravih nesita, životinja dugih kljunova poznatijih kao pelikani. Razveselila im se i mala Gabrijela, koja je došla u pratnji majke.

Lavići su najljepši

– Prvo sam mamu nagovorila da idemo do lavića jer su mi oni najljepši, a htjela bih još vidjeti i žirafu – kazala je Gabrijela. Želja bi joj se trebala ispuniti, budući da je gradonačelnik Milan Bandić danas rekao kako žirafa, nakon što je od ravnatelja ZOO-a Damira Skoka također dobio jednu plišanu, stiže 1. siječnja 2018., za što će trebati namaknuti 2,5 milijuna kuna.

Otvorenje je začinila i violončelistica Ana Rucner koja je na novom Labuđem otoku izvela Odu radosti, a potom su se u zrak vinuli baloni Divljeg srca grada.     

>> Naši su mali lavovi rođeni isti dan kad i blizanci iz ZOO-a

Komentara 8

DU
Deleted user
14:24 17.10.2016.

vidi...vidi...rucnerica nije polu gola....

SU
SUBARU
08:16 17.10.2016.

Premijera Batmana su trebali ostaviti u kavezu,on je tu doma.

QQ
qqq
10:10 17.10.2016.

Sramota je da danas još uvijek postoje zološki vrtovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije