Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Otvoren Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu

Aleksa Bjeliš, rektor Zagrebačkog sveučilišta istaknuo je da je posebna zadaća Instituta jačanje poslovne suradnje između dvije države
13. svibnja 2012. u 23:50 1 komentara 34 prikaza
konfucijev institut (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Tradicionalnim kineskim step plesom u izvedbi Šangajske kazališne akademije u nedjelju navečer otvoren je Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu. Institut u Studentskom centru otvoren je na dan obilježavanja 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Narodne Republike Kine.

Shen Zhifei, kineski veleposlanik na otvaranju je izrazio uvjerenje kako će se otvaranjem Instituta otvoriti zlatan most između dviju kultura, a podsjetio je i da je ovo jedan od 350 instituta u više od 100 zemalja nazvanim po slavnom kineskom filozofu i predstavniku tradicionalne kineske kulture.

Aleksa Bjeliš, rektor Zagrebačkog sveučilišta istaknuo je da je posebna zadaća Instituta jačanje poslovne suradnje između dvije države, te je jedan od pet u Europi koji se profilirao kao takav.

Zagreb: Atmosfera u centru grada
OBJAVILI I UVJETE
Prilika koja se ne propušta: Nude stan u Zagrebu, plaću do 15.000 kn, auto i mobitel
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • tirkizna:

    Netko gosti dobitnika Nobelove nagrade za mir, a netko ...