Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvije kulture

Otvoren Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu

konfucijev institut (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/6
13.05.2012.
u 23:50

Aleksa Bjeliš, rektor Zagrebačkog sveučilišta istaknuo je da je posebna zadaća Instituta jačanje poslovne suradnje između dvije države

Tradicionalnim kineskim step plesom u izvedbi Šangajske kazališne akademije u nedjelju navečer otvoren je Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu. Institut u Studentskom centru otvoren je na dan obilježavanja 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Narodne Republike Kine.

Shen Zhifei, kineski veleposlanik na otvaranju je izrazio uvjerenje kako će se otvaranjem Instituta otvoriti zlatan most između dviju kultura, a podsjetio je i da je ovo jedan od 350 instituta u više od 100 zemalja nazvanim po slavnom kineskom filozofu i predstavniku tradicionalne kineske kulture.

Aleksa Bjeliš, rektor Zagrebačkog sveučilišta istaknuo je da je posebna zadaća Instituta jačanje poslovne suradnje između dvije države, te je jedan od pet u Europi koji se profilirao kao takav.

Komentara 1

TI
tirkizna
13:16 16.05.2012.

Netko gosti dobitnika Nobelove nagrade za mir, a netko ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije