Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razlistana forma

Oštećena skulptura iz središta grada poslana na restauraciju

vojin bakic
Petar Glebov/PIXSELL
28.06.2012.
u 14:40

Oštećenja će biti sanirana u Ljevaonici umjetnina ALU-a, s kojom grad ima ugovor o održavanju spomenika – kaže pročelnik ureda Davor Jelavić.

Nakon što su otkrivena oštećenja na skulpturi “Razlistana forma“ kipara Vojina Bakića, smještenoj na početku Gajeve ulice, Gradski ured za prostorno uređenje danas je skulpturu poslao na restauraciju.

– Oštećenja će biti sanirana u Ljevaonici umjetnina ALU-a, s kojom grad ima ugovor o održavanju spomenika – kaže pročelnik ureda Davor Jelavić.

Nije poznato koliko će trajati obnova jedne od najvrjednijih skulptura suvremene umjetnosti u javnom prostoru, koja je godinama propadala, sakrivena drvenim kućicama i ljetnim terasama.

Komentara 1

VI
Vito
16:54 28.06.2012.

Bio sam prije odnošenja i vidio da su klupe koje su "gledale" prema Jelačićplacu nestale, ana njihvom mjestu su sad stolovi hotela... Koliko sam pročitao u prijašnjem članku, nadam se da će ta skulptura imati ponovo mjedenu boju, a nee biti pofarbana u crno... A pofarbana je u crno samo zato što je to jasn znak žalovanja za nestankom kulture u Zagrebu pojavom milančeta & co. Zako je i neboder, koji je bio "bijele boje" kao bijeli Zagreb grad, obojen u crno zbog milančeta & co. koji pljačkaju Zagreb od kad su zasjeli u zgadu na trgu Stjepana Radića 1.. Ne samo od 1990. već od 1945.g. ti pljačkaši skriveni iza milančeta & co. pljačkaju građane Zagreba i slade se nekulturom težive na račun svog zagrebačkog stanovništva... Do kada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije