Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova restorana

Opet otvoren bistro 'MZ', samo 12 dana nakon plinske eksplozije

'10.11.2012., Zagreb - Restoran MZ ili popularno zvan Kod Srbina na zagrebackim Sveticama ponovno je otvoren. Restoran je unisten u exsploziji plina prije 2 tjedna, prilikom cega je poginula jedna oso
Željko Lukunić/PIXSELL
12.11.2012.
u 09:22

Mnogi su pokušali kopirati njegove ćevape, kaže vlasnik Milan Labus, koji nam je otkrio tajne sastojke specijaliteta restorana

Odlučio sam potiho otvoriti vrata. Miješaju mi se osjećaji tuge i sreće. Sretan sam jer sam uspio u rekordnom roku obnoviti kompletan restoran, no ipak je poginuo serviser, ujedno i prijatelj, koji je ovdje dolazio više od deset godina – priča Milan Labus, vlasnik kultnog zagrebačkog bistroa “MZ” na Ravnicama, u kojem je prije desetak dana zbog eksplozije plinske boce poginuo jedan, a ozlijeđena su još tri djelatnika.

Kuhinja je potpuno promijenjena, a uloženo je između 300 i 400 tisuća kuna. Otvorenje Labus nije posebno najavljivao.

– Ne želim raditi spektakl, ljudi koji ovdje dolaze sami će usmenom predajom raširiti glas da opet radimo – kaže vlasnik restorana, koji Zagrepčani znaju pod nazivom “Kod Srbina”.

Zatvorio za rata

Slično se dogodilo prije nekog vremena, kada je ponovno otvorio lokal nakon desetogodišnje stanke. Naime, Labus radi od 1984., no početkom rata, kaže, zatvorio je lokal zbog sigurnosti, jer mu je jedan od roditelja srpske nacionalnosti.

– Čitav smo rat bili u Zagrebu, ja sam ovdje rođen, no nije bilo lako. Kada sam 1. srpnja 2002. ponovo otvorio restoran, nisam to oglašavao, no do 1. rujna već su svi znali da smo otvoreni – priča taj ugostitelj te dodaje kako su mnogi pokušali kopirati njegov roštilj, no nitko nije uspio napraviti tako sočne ćevapčiće po kojima je njegov restoran poznat. A tajna je?

Kuhar radi 28 godina

– Mljeveno meso stoji preko noći posoljeno pa ispusti dodatne sokove. Sljedeći ga dan kuhar, koji je sa mnom 28 godina, još sitnije samelje. Nikad nisam smanjivao kvalitetu hrane i dizao cijene, što radi konkurencija – otkriva Milan Labus.

>> Eksplozija u restoranu: Serviser poginuo, trojica ozlijeđena

Komentara 3

MB
Marlon Brando
09:41 12.11.2012.

Defiinitivno najbolji roštilj u Zg-u !

YI
yoca iz amsterdama
10:39 12.11.2012.

Jel ovo plaćen oglas ili......? Ja imam auto praonicu. Imam naj bolje radnike i naj bolju opremu i naj niže cijene. Kompletno pranje 40 kuna s pdv-om. Postoje dvije razlike između ovog ugostitelja i mene. Kod mene nitko (još) nije smrtno stradao i niti jedan roditelj mi nije Srbin. Eto ovim putem zamoljavam Večernji List da i o meni i mojoj radnji napišu opširniji tekst! Hvala.

YI
yoca iz amsterdama
15:26 12.11.2012.

A koliko bi minusa bilo da sam napisao da sam bio branitelj od 91? Nemogu ni zamisliti.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije