Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačke Ravnice

Eksplozija u restoranu: Serviser poginuo, trojica ozlijeđena

eksplozija,restoran kod srbina,vatrogasci (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/9
30.10.2012.
u 11:11

Iz lokala MZ prvo je istrčao konobar držeći se za lakat, a nakon njega čovjek u baloneru.

Jedna je osoba poginula, a tri su ozlijeđene u eksploziji plinske boce u utorak u restoranu MZ poznatijem pod nazivom “Kod Srbina” na zagrebačkim Ravnicama u Ulici Antuna Augustinčića 8.

Smrtno stradala osoba je serviser Blagoje Savić (49), otac dvoje djece i vlasnik servisa za kućanske aparate “Savić” koji s vlasnikom restorana Milanom Labusom surađuje više od deset godina.

– Žao mi je čovjeka kao rođenog brata. Uz to što surađujemo bio mi je i prijatelj. Došao je na poziv za servis hladnjaka. Uvijek kada bih ga zvao došao bi obaviti posao, bilo to u sedam ujutro ili u ponoć, bio je na raspolaganju uvijek i u svako doba dana. Pravi čovjek i dobričina. Iza njega ostalo je dvoje djece. Zapošljavam dvadeset radnika, i svi oni kao i ja živimo od tog restorana, a ovo što se dogodilo je strašno. Ne znam više što da od šoka kažem – sa suzama u očima iskreno je govorio Labus.

Gusti crni dim

Susjedi i prolaznici ostali su zatečeni jakom detonacijom. Isprva nisu bili sigurni što se dogodilo, neki su mislili da se radi o sudaru automobila.

– Bilo je to mirno prijepodne kad se odjednom sve zatreslo. Dotrčao sam do prozora i pogledao van, svuda se uzdizao gusti crni dim. Iz lokala je najprije istrčao konobar držeći se za lakat, a nakon njega neki čovjek u baloneru. Nekoliko minuta nakon eksplozije najprije je došla Hitna, ubrzo nakon toga i vatrogasci pa policija – prepričavao je događaj susjed iz zgrade odmah preko puta lokala.

Od vlasnika smo doznali kako su se u trenutku eksplozije u restoranu nalazila dva gosta i pet do šest zaposlenika, te kako nitko od gostiju nije ozlijeđen.

Blizina peći i roštilja

U policiji nisu mogli potvrditi što je prouzrokovalo eksploziju, ali od jednog gosta iz restorana doznajemo da je poginuli serviser nakratko ostavio bez nadzora bocu freona kojom je punio hladnjak u kuhinji. Boca je najvjerojatnije zbog blizine peći i roštilja koji se ondje nalaze eksplodirala. Od jačine detonacije popucalo je nekoliko prozora u samom restoranu. Sreća u nesreći je da nema i više ozlijeđenih, jer se uz restoran nalazi igralište dječjeg vrtića na kojem se u trenutku eksplozije nalazilo nekoliko mališana.

Komentara 41

NI
Ninach
11:49 30.10.2012.

mightymraz Pa zna se uzrok i onda nabroji par mogućih uzroka! Daj molim te ne pametuj!

MI
mightymraz
11:41 30.10.2012.

pa zna se uzrok. Urok je nestrucno rukovanja plinskim bocama, neispravna boca ili podmetnuti pozar. A koji je uzrok u ovoj prici ce se saznati

PR
propalismoFranjoskroz
11:32 30.10.2012.

nakon stotina ovakvih događaja da u Hrvatskoj ne postoji novinar koji zna što uzrokuje eksploziju plina.Nikada još ni jedna boca nije sigurno eksplodirala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije