Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Novinarka Der Spiegela o Zagrebu: To je najdosadniji grad u Europi

Za razliku od jadranskih otoka, za koje tvrdi da ih 'posjećuje pola Prenzlauer Berga' (dio Berlina), Zagreb je, prema njezinu mišljenju, zapeo u starom svijetu
12. listopada 2017. u 14:39 132 komentara 8816 prikaza
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Njemački tjednik Der Spiegel u svojem je internetskom izdanju danas objavio  alternativni turistički vodič kroz Zagreb u kojem nemaju baš lijepe riječi za našu metropolu.

Neviđeno Što se dogodilo s Manduševcem? Ovako nikada nije izgledao

Novinarka Anne Haeming u njemu upotrebljava izraze poput ''najdosadniji grad u Europi'' te tvrdi kako je najbolja stvar u Zagrebu – autocesta prema moru, piše tportal.

Za razliku od jadranskih otoka, za koje tvrdi da ih ''posjećuje pola Prenzlauer Berga'' (dio Berlina), Zagreb je prema njezinu mišljenju zapeo u starom svijetu. U njemu je himna ''Ordinary World'' Duran Durana, benda čiji je nastup na Šalati bio središnji ljetni koncert, a koji se čuje i u najudaljenijem kutku grada, piše Anne Haeming.

Ona dodaje kako središte Zagreba, s trgom usred pješačke zone, ponajviše podsjeća na njemačke gradove Rostock ili Bochum.

Nisu je oduševila jezera Bundek i Jarun već piše kako je razina vode toliko niska da se u vodi formiraju bregovi umjetnog šljunka,, a lijepe riječi nema ni o Hreliću, za koji kaže da je to  mjesto na kojem ljudi prodaju ''stvari koje vas tjeraju na sram''.

Pohvalila je Muzej suvremene umjetnosti, gdje je uživala u  stalnom postavu i izložbi Ivana Kožarića, a sviđa joj se i pješački izlet na Sljeme i pogled na Zagreb, kafić Krivi put, skriveni Art park u centru grada, palačinke za tri eura i rakija dostupna u svakom supermarketu.

Najbolja stvar u vezi sa Zagreba, piše Haeming, jest autocesta do obale i činjenica da ste za sat i pol u Rijeci, europskoj prijestolnici kulture 2020., u kojoj se možete kupati s pogledom na brodogradilište i kontejnersku luku.

[video: 22098 / Podbrežje] Napokon će je obnoviti Galerija Gradec bit će dom blaga iz depoa muzeja novac PODACI ZA SRPANJ Prosječna plaća u Zagrebu iznosi 6853 kune, evo gdje se najviše zarađuje Zagreb: Radovi na izgradnji novog stambenog naselja Podbrežje Obišli smo Podbrežje VIDEO Više od 5000 Zagrepčana prijavilo se za stan u novom naselju

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar AG_Matoševac
  AG_Matoševac:

  Falilo joj je paženja i maženja tijekom posjeta, pa je frustrirana. Iako treba priznati da očupane i išarane fasade dijele Zagreb od Europske metropole. U centru Zagreba žive tisuće potomaka šumskih razbojnika koju su u gospodske stanove uselili 45. I ... prikaži još! od tada nisu ništa u njih ulagali.

 • Darko22:

  Valjda previše bijelaca za njen ukus, a premalo "diversity-a"

 • NV:

  Poslije njemačkog,švicarskog i jučer američkog portala ,,tablet,,više ništa nije slučajno. Ipak,ovo danas je lijek na ranu. Bolje najdosadniji nego najfašitičkiji kako oni tvrde.