Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javna nabava

Nove ploče u Zagrebu - posao vrijedan 6,5 milijuna kuna

šator na trgu (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
22.02.2013.
u 09:29

Prva novodizajnirana pločica trebala bi se postaviti na Trgu bana Jelačića. Ukupno će ih postaviti 11.300

Prva faza postavljanja novih pločica s nazivima ulica trebala bi započeti sljedeće godine, a Grad Zagreb raspisao je javnu nabavu za njihovo postavljanje u vrijednosti 6,5 milijuna kuna. Prva novodizajnirana pločica trebala bi se postaviti na Trgu bana Jelačića, a ukupno bi se u četiri godine u gradu trebalo postaviti 11.300 ploča. – Prva faza obuhvaća vertikalu sjever – jug, a pokriva gotovo cijeli Donji grad, dio Gornjeg grada i Medveščaka, Trnje te istočni dio Novog Zagreba. Riječ je o potpuno novom načinu označavanja ulica, a u prvoj fazi, koja bi trebala biti gotova za godinu dana od uvođenja izvođača u posao, postavit će se 4500 ploča – kazala je voditeljica projekta Doris Kažimir iz Ureda gradonačelnika.

Uz uobičajene ploče na pročeljima zgrada postavljat će se i nove ploče na raskrižjima, koje će se moći lakše uočiti od ovih koje se trenutačno nalaze na fasadama. Ukupno će 5327 gradskih ulica obuhvatiti projekt, a dizajn novih ploča osmislili su profesori Arhitektonskog fakulteta Nikola Đurek i Damir Bralić.

>>Nemate kućni broj? Pripremite se na kaznu do čak 8000 kuna

Komentara 12

MA
marcellus
11:05 22.02.2013.

Konačno... u svim civiliziranim gradovima postoje imena ulica na svakom križanju, samo u zg nikad ne znam kako se ulica zove ako ne znam napamet.

Avatar LiTsung
LiTsung
11:49 22.02.2013.

575 kn po ploči, cijena prava sitnica za komad pleha i malo boje...

Avatar Vrijeme
Vrijeme
10:46 22.02.2013.

Interesantno je kako se u Zagrebu nalaze poslovi za neke male "poduzetnike". Kome uopce u ovim vremenima trebaju te plocice? Kome trebaju fontane? Kome je bilo potrebno sve to oko Cvijetnog? Mislim,....zar Grad Zagreb nema potrebnijih stvari od malo sminke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije