Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prikupljanje traje do subote

Ne znate kamo s plastičnim vrećicama i starim kišobranima? Donirajte ih i sudjelujte u umjetničkoj akciji

Gradska svakodnevica u centru Zagreba
Sanjin Strukic/PIXSELL
04.10.2023.
u 12:38

Donacije koje se prikupljaju u Dokukinu KIC, prenamijenit će se u umjetničku instalaciju Pupoljci

U tijeku je akcija prikupljanja iskorištenih i odbačenih predmeta za potrebe izrade umjetničke instalacije Pupoljci koja se ostvaruje u sklopu projekta UpArt s fokusom na recikliranje i upcycling materijala.

Traže se iskorištene plastične vrećice bez natpisa i stari ili potrgani kišobrani, a prikupljanje traje do subote. Sve što trebate učiniti je donijeti višak plastičnih vrećica bez natpisa i stare ili potrgane kišobrane u Dokukino KIC – Kulturno informativni centar u Preradovićevoj 5, na 1. kat i ubaciti ih u za to predviđenu kutiju. Vaši odbačeni predmeti potom će biti prenamijenjeni u umjetnički rad. 

VEZANI ČLANCI: 

– Pozivamo sve da sudjeluju u ovoj umjetničkoj upcycling priči i istraže svestranost iskorištenih predmeta i njihov potencijal transformacije u umjetnički rad – kažu organizatori. 

Instalacija Pupoljci nastaje u sklopu projekta održive umjetnosti u javnom prostoru – UpArt, iza kojeg stoji udruga Umjetnost za grad i kreativni tim koji čine Jelena Petric, Jelena Malenica i Marta Grbešić (oblikovanje instalacije i postav), Andrija Santro (oblikovanje svjetla), Hrvoje Nikšić (oblikovanje zvuka) i Ana Mikin (razvoj projekta, kreativna direkcija i produkcija).

VEZANI ČLANCI: 

UpArt je dio platforme za kulturu i umjetnost Artupunktura u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i partnera koja objedinjuje brojna umjetnička događanja i kulturne projekte tijekom jeseni u Zagrebu. Zajedničkim umjetničkim djelovanjem velikog broja umjetničkih organizacija, kolektiva i umjetnika na specifičnim točkama grada, želi se probuditi njegova vitalna energija i dodatno potaknuti kulturna ponuda te, tako, pozicionirati grad Zagreb kao kreativno središte i odredište urbane i suvremene kulturne scene ovog dijela Europe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije