Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na dan žena

Nagrada Zagrepčanka godine danas će svečano biti uručena aktivistici i profesorici Sanji Sarnavki

Zagreb: Zaklada Solidarna predstavila je Fond za žene
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
08.03.2024.
u 10:35

Prvi je ovo put da se nagrada dodijeljuje na današnji dan. Ranije se dodijeljivala na Dan grada 31.svibnja.

U petak, 8. ožujka, odnosno danas na Međunarodni dan žena, u 11:00 sati, u Staroj gradskoj vijećnici, Ćirilometodska ulica 5, gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović dodijelit će Nagradu Zagrepčanka godine Sanji Sarnavki, aktivistkinji ponajviše prepoznatoj po borbi za žensku ravnopravnost.

Sanja Sarnavka je tijekom protekle godine, kao i prethodnih 30 godina, neustrašivo javno upozoravala na situacije kršenja ženskih prava, posebno u slučajevima femicida i ugrožavanja sigurnosti žena i djece, i doprinosila mobilizaciji i zagovaranju zakonskih i institucionalnih rješenja za unapređenje pozicije žena u hrvatskom društvu.

POVEZANI ČLANCI:

Nagrada Zagrepčanka godine dodjeljuje se građankama Grada Zagreba koje su svojim djelovanjem znatno pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i rodnoj ravnopravnosti te podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu. Prvi je ovo put da se nagrada dodijeljuje na današnji dan. Ranije se dodijeljivala na Dan grada 31.svibnja.

POVEZANI VIDEO Ovo je 10 najmoćnijih žena svijeta: Listom dominiraju Amerikanke, ali sam vrh drže dvije Europljanke

Komentara 5

KL
Klarahrv
11:17 08.03.2024.

Čime je ta smlata zaslužila nagradu?

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
14:02 08.03.2024.

Nije li ovo jedna od prostakuša, koje su se svojedobno naslikavale s prostački podignutim srednjim prstom?!! I to bi nam trebao biti uzor???

RE
RevizorNovinarstva
13:34 08.03.2024.

Ovo je dno dna. Sami sebi dodjeljuju nagrade i to se jos ponose bez imalo srama.Na zalost Zagreb je postao taoc Tomaševića i njegove sekte koja provodi nakaradnu ideologiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije