Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Food Film Festival

Na pikniku u kinu pod zvijezdama osjećamo se kao u kakvom filmu

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/16
09.09.2020.
u 16:30

U popodnevnom điru posjetitelji uživaju u ponudi hrane i pića iz 14 ugostiteljskih kućica, u suton u paviljonu Zrinjevca nastupaju probrana glazbena imena, a nakon toga na repertoaru su Oscarima ovjenčani kinohitovi

Da ljetu još nije kraj, uvjeriti se mogu svi koji se ovih dana prošeću Zrinjevcem, gdje se održava sedmi Food Film Festival. Štimung je baš kao na moru, a usred zelenila jednog od najljepših gradskih parkova prava je oaza mira u koju popodne i navečer koronom napaćeni Zagrepčani mogu doći po antistres-terapiju. U popodnevnom điru posjetitelji uživaju u ponudi hrane i pića iz 14 ugostiteljskih kućica, u suton u paviljonu Zrinjevca nastupaju probrana glazbena imena, a nakon toga na repertoaru su Oscarima ovjenčani kinohitovi.

Od janjeće do veganske

Festival koji spaja umjetnost i gastronomiju organiziraju Sarah i Suzy Josipović, a iako je ovogodišnje izdanje zbog koronamjera bilo pod velikim upitnikom, brojnu će publiku ugošćivati sve do 13. rujna.

– Život mora dalje, ljudima nedostaje veselja. Zbog toga je festival ove godine u znaku ljubavi, a simbol je srce. Prema ideji moje kći Sarah, izradili smo stotinu srca koja smo rasporedili po livadi, gdje je gledalište. Sjedeći u njima, posjetitelji mogu gledati filmove misleći na ljubav, a razmještena su tako da se pazi na epidemiološki propisanu distancu. Svima nam je srce puklo kada je potres razorio našu metropolu pa je važno da ponovno osvijestimo ljubav i počnemo stvari gledati s pozitivne strane – objašnjava Suzy Josipović koja je pomno birala i ovogodišnju ponudu festivalske hrane i filmova.

05.09.2020., Zagreb - Coca-Cola Food Film Festival Zagreb na Zrinjevcu. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Morali su, ističe, smanjiti broj kućica pa su ostali samo najbolji, no hrana je raznovrsna i prilagođena street food konzumaciji. Među njima je i kućica libanonskog restorana Byblos, gdje nam chefica Farah Khalil otkriva da su njezini falafeli te shawarme u pilećoj, janjećoj i veganskoj varijanti s umakom od humusa pravi hit među Zagrepčanima.

– Ovdje sam već četiri godine i ponosna sam što mi je dijete rođeno u Hrvatskoj. A i ljubav Zagrepčana prema libanonskoj kuhinji samo raste, za falafelom su jednostavno ludi – veselo kaže Farah. Velik interes vlada i za burgerima El Tora te delicijama iz Lara i penata, a uvečer se uz filmske projekcije najradije grickaju Maderini taquitos pileći štapići.

05.09.2020., Zagreb - Coca-Cola Food Film Festival Zagreb na Zrinjevcu. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

 

A tu su i kokteli

Kao i kod hrane, načelo izvrsnosti upotrijebljeno je i u odabiru filmskoga repertoara s devet naslova. Na otvaranju se tako gledao moderni klasik “Joker” sa sjajnim Joaquinom Phoenixom u naslovnoj ulozi, a proteklih su dana prikazani i “Ford vs. Ferrari”, “Bombshell”, “Hustlers” i “Judy”. Večeras u 20.30 sati možete pak uživati u hvaljenoj uspješnici “Bilo jednom u Hollywoodu” iz radionice Quentina Tarantina, sutra je “Nož u leđa”, u petak se gleda korejski “Parazit” koji je na dodjeli Oscara slavio u kategorijama najboljega filma, režije, originalnoga scenarija, a ovogodišnji će festival zatvoriti “Kišni dan u New Yorku” slavnoga Woodyja Allena.

05.09.2020., Zagreb - Coca-Cola Food Film Festival Zagreb na Zrinjevcu. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Programom kina pod zvijezdama zadovoljna je i publika, kažu studentice Doris i Monika, koje projekcije na Zrinjevcu na propuštaju.

– Obožavamo ovaj festival jer se na pikniku u kinu osjećamo kao da smo u nekom filmu – smiju se djevojke dok ispijaju koktele iz Tipsyja, najpopularnije ovogodišnje kućice s pićima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije