Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesnosne vrućine

Na jezeru Zajarki voda ovih dana toplija i od mora

jezero zajarki (1)
Foto: Rajko Polić
1/6
19.06.2012.
u 22:03

Građani čiji grad leži na vodi imaju tradiciju kupanja na jezeru, pa se na table sa zabranama kupanja niti ne obaziru

Zaista nesnosne vrućine Zaprešićane su odvele na jezero Zajarki u potrazi za osvježenjem, pa je tako počela još jedna sezona kupanja na praktički ilegalnim kupalištima. Jedino je voda ovih dana toplija i od mora.

Zajarki, jedno od najvećih jezera šoderica u županiji, znano je, pripada gospodarskom subjektu za eksploataciju vodenog pijeska. S druge strane građani čiji grad leži na vodi imaju tradiciju kupanja na jezeru, pa se na table sa zabranama kupanja niti ne obaziru. Jedino komentiraju da su se (ne)odgovorni na taj način ogradili, pa da se građani kupaju na vlastitu odgovornost. Mnogi dovode i djecu svih uzrasta, a najviše je najmanjih za koje nema omeđenog i sigurnog plićaka.

U poplavi raznih komunalnih radova i silnih iskopa i prekopa zaista se moglo u zoni jezera napraviti manje kupalište ili bazen, bar kao provizorij za vanjsku i sezonsku uporabu. Ribiči su primjerice svoj status na jezeru organizirano i sustavno riješili, a jezero je dovoljno veliko i za njih i za bagere, pa i građane željne vode i (dostupnog) osvježenja ili samo romantike koju blizina vode pruža.

Komentara 5

Avatar Bjeda
Bjeda
07:52 20.06.2012.

Kad je more slano i u njemu ima puno muzgavaca i riba.....nema to veze s krizom.....moja se djeca obozavaju brckati u vastruku na balkonu....nema boljeg....kakvo more....

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
08:22 20.06.2012.

SVE JE TO U REDU ! Ove se godine oćekuje najveći broj utopljenika,jer svi baš svi i mladi i stari, uopće se ne obaziru na Table Upozorenja : Zabranjeno Kupanje

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:29 20.06.2012.

Tko to može zabraniti! Ko klinac sam se kupao na jezeru Čiče. Slična šoderica. Početkom sedamdesetih raj za gliseraše, tamo sam prvi i jedini put u životu vidio rampu za skijaške skokove, ali vodene, topla voda, za kupanje nigdje bližeže od 50 km, voda duboka odmah kod obale, nekakav bager u neposrednoj blizini vadi šljunak, ne obazirući se na kupače (jer su se oni morali o tome brinuti). Jebeš more!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije