Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ovac o stanju u gradu

Mišić: 'Tomaševićevi odgovori na pitanja oko Holdinga svima su nejasni'

Zagreb: SDP ispred Žičare Sljeme o problematici gradnje i problemu stanovništva
Josip Regovic/PIXSELL
07.10.2021.
u 13:17

Bivši zastupnik gradske Skupštine i aktualni kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a smatra da bi nova gradska uprava morala biti transparentnija u komuniciranju svojih odluka

Smjene odnosno otkaze u Holdingu, potencijalni sukob interesa Ratka Bajakića, člana Nadzornog odbora s udjelom u tvrtki Lanište koja posluje s Gradom o čemu smo prvi pisali, komentirao nam je Matej Mišić, jedan od kandidata za šefa zagrebačkog SDP-a na predstojećim unutarstranačkim izborima. 

-Smijenjeni Ante Samodol i Nikola Vuković bili su osobni izbor gradonačelnika. Zbog njihova imenovanja Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa otvorilo je i predmet protiv gradonačelnika. Gradonačelnikovo obrazloženje o razlozima njihova odlaska svima je nejasno - govori Mišić. Tomašević, dodaje,  spominje razilaženje u koncepciji upravljanja Holdingom, no do sada javnost nije čula o kakvim se razilaženjima radi.

-Prije nego što ih je postavio kao upravitelje Holdingom, morao je s njima razgovoriti, vizija razvboija Holdinga trebvala je biti utzvrđena na samom početku. Također, situacija u kojoj će im Grad isplatiti 200.000 otpremnine, nije dobra, s obzirom na stanje u gradskoj blagajni- smatra. Ulogu člana Nadzornog odbora Ratka Bajakića koji je prema nekim neslužbenim informacijama 'kumovao' odlasku Samodola i Vukovića, Mišić nije htio komentirati. 

-Ako se tvrdnje da je Bajakić vršio nezakoniti pritisak na upravu pokažu istinitima, gradonačelnik će morati odgovarati - kazao je SDP-ovac. O potencijalnom sukobu interesa zbog Bajakićeva udjela u tvrtki Lanište koja posluje s Arenom Zagreb, smatra Mišić, mora odlučiti Povjerenstvo. 

-Recentna zbivanja u Zagrebačkom Holdingu, kao i izbor novog ravnatelja Srebrenjaka, ne šalju u javnost dobru sliku o novoj gradskoj upravi. U vrijeme kada smo Tomašević i ja sjedili zajedno u klupama Skupštine kao oporba, obojica smo pozivala na transparentnost  u odlučivanju. Javnost sada to od njega i očekuje. Loše prakse bivše uprave on ne smije ponavljati, već mijenjati. Press konferencije dobar su primjer takve transparentnosti, no izbjegavanjem odgovora na neka pitanja, stvaraa se sumnja u javnosti koja od njih traži konkretne i jasne odgovore i poteze - zaključuje Mišić. 

Komentara 14

BE
bezvrijedanyugodinar
14:46 07.10.2021.

Zabranili su komentiranje o "napadu" na migrante, jer čitatelji podržavaju ove koji tiraju migrante opet u bosnu

PO
Poskok
15:17 07.10.2021.

Danas je 30 g. od bombardiranja Banski Dvora!

DO
doktorica
17:41 07.10.2021.

zašto bi se bilo kome isplaćivale otpremnine ?!Gdje toga ima da se nekim pisarima i tobože posl.ljudima moraju dati otpremnine.Ako želi otići ,nitko ga ne drži,ako neće na neko niže mjesto neka dade otkaz i basta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije