Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susjedi zabrinuti

Lisica dva tjedna harači naseljem, a sa 112 savjetuju – stjerajte je u kut

'Lisica01_nnn_gra_221013'
Foto: ''
1/3
23.10.2013.
u 12:50


Veterinari smatraju da je lisica bijesna jer inače te životinje ne zalaze u naseljena mjesta

Susjed je neki dan šetao psa, a društvo mu je pravila lisica. Toliko ga je dugo pratila da se sklonio u našu kuću i čekao da ode – priča Tajana Šebalj, stanovnica Sesvetskoga Kraljevca, jedna od mnogih koji posljednja dva tjedna žive uz malenu divlju zvijer.

Lisica hoda ulicama, jede hranu, zadržava se po vrtovima...

– Desetogodišnja kći Martha uočila ju je kako spava u susjedovu dvorištu. Popela se na jabuku i slikala je – prepričava Nino Berislavić dok pokazuje fotografije. Dragutin Škrnjug iznenadio se kada je jednog jutra, želeći nahraniti piliće koje drži u dvorištu, naišao na mačka kako se gosti ostacima pilića kojeg je lisica zaklala.

Nitko nije odgovoran

Prethodno je i pregrizla drvenu kašetu kako bi došla do plijena. Strah za djecu koja idu u vrtić i nelagoda koja se javlja za svake šetnje počeli su se svakim danom povećavati, a kad nakon opetovana zvanja različitih službi nisu uspjeli riješiti problem, počeli su zvati i udruge te veterinare ne bi li doznali što učiniti.

– Nitko ne želi biti odgovoran niti imati posla s tim. Zvala sam 112, rekli su mi da lisicu stjeramo u kut pa da će onda poslati službe. Pričala sam i s ocem prijateljice koji je dugogodišnji lovac, no oni ne smiju ništa poduzeti u naseljenu mjestu – kazala je Nataša Novosel, a veterinarka Ines Petrović, koja živi u susjedstvu, dodaje da je ona zvala Zoološki vrt, Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu, komunalne redare...

– Lisica je vjerojatno i bijesna. One ne zalaze u naseljena mjesta, osim ako ne traže hranu koje sad imaju u izobilju. Pas, kojeg je ugrizla u karanteni je – kazala je veterinarka Petrović.

Susjedi se pitaju mora li doći do zadnjeg stadija bjesnoće, da joj pjena ide na usta, da bi službe reagirale.

Uhvatili 12 lisica

– Hvatači iz Dumovca, s kojima surađujemo, izlaze isključivo po nalogu policije, komunalnog redarstva, lokalne veterinarske stanice ili veterinarske inspekcije, a za Sesvetski Kraljevec nismo dobili nikakvu službenu dojavu – kazala je ravnateljica Zoološkog vrta Davorka Maljković te dodala kako su u prvih šest mjeseci ove godine uhvatili dvanaest lisica te stotine druge divljači.

>>Drama u Šibeniku: U dvorište kuće ušuljala im se lisica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije