Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan kravate

Kravat-pukovnija postrojila se na Markovu trgu

kravata
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
18.10.2011.
u 13:50

Povod je današnjem postrojavanju Dan kravate, četvrti po redu koji se obilježava 18. listopada svake godine

Markov trg bio je danas poprište svečanog zatvaranja turističke sezone Kravat-pukovnije. Počasna garda  u originalnim odorama donijela je dašak povijesti u spomen na jedinstven odjevni ukras koji je svijetu podarila naša zemlja.

Povod je današnjem postrojavanju Dan kravate, četvrti po redu koji se obilježava 18. listopada svake godine, i to na dan kada je u Puli postavljena instalacija Kravata oko Arene, koju je na televizijama vidjelo više od milijardu ljudi cijelog planeta. Dan kravate proglasio je Hrvatski sabor 2008. godine, na prijedlog ustanove Academia Cravatica, objasnio je Dino Bedrina, tajnik ove institucije.

Svečano zatvaranje sezone uz vojnički grah priređeno je u restoranu Lanterna na Dolcu.

Komentara 19

DE
detour
16:28 19.10.2011.

jedno je promocija kravate kao svojevrsnog hrvatskog brenda, a nesto sasvim drugo FALSIFICIRANJE povijesti u PRIGLUPIM predstavama o javnom trosku za sto je kravat pukovnija (koje glupo ime!) primjer.

JA
jalnus
15:44 18.10.2011.

Tko je pocistio balegu nakon sto su se hrvatski konji posrali pred hrvatskim saborom?

DE
detour
22:59 18.10.2011.

steta da se ne postrojavaju pred onim sirotim spomenicima kravatama koji su okupirali grad i koji sramote zagreb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije