Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

KONAČNO prvi puta i u ovoj godini Projekt Ilica: Q'ART donosi radost kreativnog šušura u grad

Projekt Ilica: Q'ART
Foto: Nino Željko Jelenski
1/7
10.06.2021.
u 13:51

Projekt Ilica: Q'ART - Tko Iličari zlo ne misli!

Zagrijavanje će biti 12. lipnja od 17 sati do 22 sata na Britanskom trgu uz brojne izlagače te odličan glazbeni program koji će započeti zanimljivim izvedbama na gongu i nastaviti se ludim DJ ritmovima. Sve će to biti priprema za Festival zajednice 13. lipnja, u samom srcu grada Zagreba. Dođite na Ilicu i na Ilički plac uživati u umjetnosti i bogatom programu. Povedite svoje klince i igrajte se s njima u okviru radionica koje u zelenom dvorištu Akademije likovnih umjetnosti, organizira Eko Limach Fest.

Zaplešite na tračnicama koje će se i u ovom izdanju projekta zatvoriti za promet i preuzeti ulogu pop up izložbenog prostora, u okviru kojeg će brojni kreativci, umjetnici i primjenjeni umjetnici, predstaviti svoje raznovrsne radove, proizvode i rukotvorine.

Foto: Nino Željko Jelenski

Glavna gradska ulica za vrijeme održavanja Projekta Ilica: Q'ART pretvara se ujedno i u pozornicu na kojoj će se izmjenjivati vrhunski glazbenici: Lela Kaplowitz Trio, Al Sitar Trio, Joe Pandur Trio, Trio LiVaDa, Bruno Mičetić Trio i Ivana Galić Quintet.

Organizatorima bogatog i sadržajnog programa, umjetnicima Ivani Nikolić Popović i Aleksandru Battisti Iliću, cilj je zadržati građane u Ilici, ali, još od prvog izdanja projekta, potaknuti ih da osvijeste važnost oživljavanja zapuštenog i napuštenog centra grada te da to upravo građani mogu i trebaju.

Za nezaboravni umjetnički doživljaj pobrinut će se, u organizaciji HDLU-a, Jelena Lovrec, Iva Supić i Vlasta Delimar, dok će Teatar Cirkus Punkt kroz zanimljive radionice i performanse na cesti pokazati što pokret znači u umjetničkoj izvedbi.

Foto: Nino Željko Jelenski

Zakinuti neće ostati niti svi zainteresirani za modni dizajn jer organizatori su u suradnji s ULUPUH-om, pripremili posebnu modnu reviju koja će se održati na Britanskom trgu od 12:00h.

Na reviji će svoje unikatne modele inspirirane Aristofanovim Pticama prikazati i studenti diplomskog studija kostimografije na TTF-u, a “koncept reviju” pripremit će i udruga Alavera.

Udruženje obrtnika Grada Zagreba priprema program čiji će sadržaj uključiti brojne radionice, modnu obrtničku reviju i degustaciju obrtničkih delicija uz glazbenu podlogu.

Dođite na Projekt Ilica: Q'ART i uživajte u kulturnom i umjetničkom sadržaju u srcu grada.
Sudjelovanje na svim programima je besplatno.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije