Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okrugli stol

Knjižnici treba i kongresni dio kako bi se mogla i samofinancirati

knjižnica bogdana ogrizovića,knjige
Patrik Macek/PIXSELL
26.02.2013.
u 09:15

Arhitekt Velimir Neidhart smatra da je prostor od Glavnog kolodvora do Novog Zagreba idealan

Gradska knjižnica jedinstven je objekt i jedino takvi sadržaji mogu stvoriti novu sliku Zagreba. Stoga treba stvoriti viziju Zagreba koji će napraviti jedinstvene objekte na jedinstvenoj osi – rekao je arhitekt Velimir Neidhardt na jučerašnjem okruglom stolu o budućoj lokaciji nove središnje zgrade Gradske knjižnice koji se održao u ZGForumu. Potez od kolodvora do Novog Zagreba, Neidhardt smatra najvažnijom zagrebačkom osovinom, gdje je već smještena i njegova Nacionalna i sveučilišna knjižnica, pa stoga i jednom od primjerenih lokacija za buduću zgradu koja bi se trebala prostirati na 20.000 metara četvornih.

– Možda bi se trebalo razmisliti i o tome da to bude polifunkcionalna zgrada, koja bi imala i kongresni dio kako bi se mogla djelomično i samofinancirati – predložio je Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika gradskog Ureda za kulturu, dok je ravnateljica knjižnice Davorka Bastić istaknula kako je ovo početak kampanje za pronalazak nove lokacije zgrade Gradske knjižnice.

>>Istražili smo: Zagrepčani čitaju samo kad moraju

Komentara 1

LI
LILLIT
11:23 26.02.2013.

Hvala Bogu da su se arhitekti probudili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije