Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS NA LIVADI

Izvela psa u šetnju pa je dočekala horor scena: Iz zemlje je virila pseća šapa

Leš psa
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
1/3
10.05.2019.
u 14:41

Javio se i vlasnik: "Nisam znao da ne smijem psa pokopati na livadi".

Kad je navečer u krenula u svoju uobičajenu šetnju s maltezerom Ogijem Vedrana Milas naletjela je na pravu scenu iz horora; pas ju je počeo vući prema određenoj točki na livadi u Sloboštini te su došli do mjesta gdje je iz zemlje izvirivala pseća šapa.

Bilo je očito da je netko svog preminulog ljubimca zakopao na livadi, grob je bio plitak, a kako je padala kiša, pas je doslovce počeo izlaziti na površinu.

Vedrana je zvala Komunalno redarstvo i ubrzo se pojavio Denis Sabljak iz veterinarsko-higijenskog servisa. Pas, za kojeg pretpostavlja da je haski, otkopao je uz zaključak da je „pokopan“ prije otprilike tri tjedna te ga odvezao.

- Pas je čipiran, znamo u kojoj je bio ambulanti te ćemo tako doći do vlasnika, potvrdio je Sabljak. Prema Zakonu o veterini vlasniku će propisati kaznu između 5-10 tisuća kuna za fizičke osobe. No, tu je i pitanje zašto je čovjek pokopao psa na livadi – možda nije išao legalnim putevima jer je primjerice njegovom nebrigom pas uginuo. Kako nitko nije zvao policiju, ne zna se zašto je pas tako okrutno pokopan.

U međuvremenu smo doznali da je slučaj već upućen Veterinarskom inspektoratu. Za sad je poznato da pas nije umro nasilnom smrću. Udomljen je iz Skloništa Dumovec, a otkrio se i vlasnik koji je objasnio kako "nije znao da ne smije psa pokopati na livadi". 

Denis Sabljak objasnio je kako ide postupak kad pas ili neki drugi ljubimac ugine – zove se veterinar ili veterinarsko higijenski servis koji se pobrine za psa što košta najviše 400 kuna. Mačke su oko 200, a pobrinu se i za papigice ili hrčke po niskoj cijeni. Veliki problem predstavljaju javne površine; pogotovo kad je kolinje, ljudi sav otpad bacaju i na vodozaštićene površine. No i kad nije svaku večer nose u firmu Agroproteinka različite lešine i to u kilogramima koje su tijekom dana pokupili.

 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
18:15 10.05.2019.

Budala, ali kakav je to 'okrutan' pokop? zivotinja je mrtva i covjek ju je htio zakopati, a ne dati ovima da ga bace u smece za 400 kuna.

BO
Boromeus
15:09 10.05.2019.

Bojim se da ćemo za par godina u katakombama potajno jesti janjetinu

Avatar Tračalo
Tračalo
02:50 14.05.2019.

Trebalo bi ga sad dati dobrom stručnjaku preparirati i u dnevni boravak za uspomenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije