Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nužan oprez

Holding nam šalje letak sa savjetima za sprečavanje provala

provala
Foto: ilustracija
11.03.2016.
u 09:19

Letak će sadržavati informacije o tome kako se zaštititi kad nas nema kod kuće i kome dati povjerenje da čuva kuću. Tiskat će se i edukativni materijali za turiste te sanirati najkritičnije pješačke točke

Zagrebački holding će prije ljeta svim građanima na kućne adrese uz račun poslati letak sa savjetima kako spriječiti provale u domove koje su u metropoli učestale kada Zagrepčani odu na more.

Takvu odluku donijelo je Vijeće za prevenciju Grada Zagreba, a u letku će se građanima savjetovati da ne zaborave zatvoriti prozore i balkonska vrata, da ne ostavljaju ključeve ispod otirača ili u vazama za cvijeće, već kod susjeda ili druge osobe od povjerenja koja će provjeravati stan i prazniti poštanski sandučić te tako ostavljati dojam da je netko kod kuće.

Prema policijskim podacima, prošle godine u Zagrebu je prijavljeno 1819 provala u domove, od kojih je riješeno tek njih 18 posto, što je sve alarmiralo na akciju. Vijeće je odlučilo da će tiskati letke i za turiste pa će katalog “Dobro došli u Zagreb” na jednostavan i zabavan način informirati posjetitelje o urbanoj sigurnosti. S obzirom na podatak da su tijekom 2015. na gradskim prometnicama poginule 44 osobe, od kojih 13 pješaka, a 500 ih je ozlijeđeno, dogovoreno je da će se najkritičnije pješačke točke sanirati u što kraćem roku.

>>Provalnik iz stana u Zagrebu odnio novac i nakit

Komentara 5

ĆA
ćaćaća
11:36 11.03.2016.

nema potrebe slati upute..nas puno više kradu oni koji nam šalju upute čit.političari od običnih lopova...

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
14:39 11.03.2016.

Rodje iz Holdinga ne trpe konkurenciju.

BI
Biouskoli91
09:43 11.03.2016.

'saniranje kriticnih pjesackih tocaka' - po naski znaci brdo love za familiju koja postavlja uspornike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije