Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Građani Kajzerice bijesni, još ništa od obećanog vrtića i škole

Na Kajzerici živi oko 5 tisuća stanara, a u tri peticije koje su proveli posljednjih godina skupili su više od tisuću potpisa.
12. travnja 2012. u 12:00 5 komentara 4 prikaza
kajzerica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

– Jedno veliko ništa! – tako građani Kajzerice, koji se već godinama bore za gradnju škole i vrtića u svom kvartu, nazivaju obećanja gradske vlasti. Naime, još u rujnu potpisali su posljednju peticiju, na koju su svoje ime i prezime stavili pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić te predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb – Istok Jadranko Baturić, no rješenje problema još uvijek se ne nazire. Očajni zbog, kako kažu, lažnih obećanja, traže konačan odgovor, a prijete i izdvajanjem Kajzerice kao lokalne samouprave neovisne o Zagrebu.

– Neka nam već jednom kažu što će napraviti. Projekt je izrađen još 2009. godine, potpisali smo tri peticije, skupili više od tisuću potpisa, no ništa se nije poduzelo. Tražit ćemo da se izdvojimo iz grada i sami nešto poduzeti – kazao je Ognjen Golubić, roditelj i član građanske inicijative \"Zakaj? Za Kajzericu\".

Iz Gradskog ureda za izgradnju poručili su da od gradnje ove godine nema ništa te da će ona biti moguća tek 2013. godine.

– Radi se potrebna projektna dokumentacija i rješavaju imovinsko-pravni odnosi. Ako bude novca, škola i vrtić će se graditi tek sljedeće godine – kazao je pročelnik Ureda za izgradnju Davor Jelavić

Poznati Hrvati slobodni zidari
SLOBODNI ZIDARI
Počeci masonerije u Hrvatskoj: Tko su bili poznati Hrvati masoni
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
  • Milkica:

    Prvo Cvjetni, onda vrtići. Prosim fino, znaju se prioriteti. Nego, čisto usput... postoji li kod nas u državnim službama institucija sistematskog pregleda? Ako postoji, kako Bandić prođe taj sistematski? Hm... možda nema razgovora sa psihologom. Ali i liječnik opće prakse ... prikaži još! morao bi primijetiti da spomenuti pati od preko nekoliko psihičkih poremećaja. Da mu barem daju da riješi test inteligencije.

  • Tex_Willer:

    Tako je Bandiću lopove!!! prov mamiću i horvatinčiću po 30 milja svakome, pa onda fontanice ispred sveučilišne knjižnice, pa malo milijuna za ležeće policajce, a djecu ko šljivi. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  • Tex_Willer:

    i ti Jelaviću - prokl** bio!!!!