Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić poručio dijeleći grah: 'Djela govore više od riječi'

U park Maksimir stići će i prosvjedna povorka koja će u 11 sati krenuti ispred Radničkoga doma. Ovogodišnji Međunarodni praznik rada Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata obilježit će prosvjednom povorkom u Zagrebu pod sloganom "Za reforme za ljude".
01. svibnja 2018. u 12:24 59 komentara 3390 prikaza
Gradonačelnik nakon podjele karanfila u Maksimiru primo se lonca i dijelio grah
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Na tradicionalnu proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, u zagrebački park Maksimir građani su od ranog jutra počeli dolaziti, a čeka ih bogat zabavni program te 60.000 besplatnih porcija graha s kobasicom koje je za njih pripremio Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić.  

Milan Bandić 60.000 porcija graha Sve spremno za proslavu 1. svibnja u Maksimiru, Bandić: I Bog nam ide na ruku

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je na Međunarodni praznik rada u parku Maksimiru dijelio građanima besplatne porcije graha s kobasicom, a novinarima koji su ga prekidali u tom poslu rekao je da "djela govore više od riječi".

- Sve sam rekao. Možete vi dalje, snimajte političare. Rekao sam, hoćete da ponovim - Djela govore više od riječi. Za pametnog dovoljno. I kada to u Hrvatskoj shvatimo, bit će nam bolje. Svi -  odgovorio je Bandić novinarima koje je zanimalo koja je njegova poruka za 1. svibanj. I na pitanje koja je njegova poruka radnicima, ponovio je da djela govore više od riječi.

- A što se tiče Zagreba - ispod europskog prosjeka nezaposlenost 5,1 i 22 posto prosječna plaća veća nego u Hrvatskoj. Ali, svejedno, i u Zagrebu vrijedi - djela govore više od riječi - poručio je gradonačelnik Bandić te nastavio dijeliti besplatne porcije graha s kobasicom svojim sugrađankama i sugrađanima koji su u redovima čekali porciju toga tradicionalnoga prvosvibanjskog jela.

Gradonačelnik nakon podjele karanfila u Maksimiru primo se lonca i dijelio grah
1 / 9
Zagreb: Brojni građani u Maksimiru obilježavaju praznik rada uz porciju graha

Gradonačelniku su u dijeljenju porcija graha pomagale njegove zamjenice Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Majić.     

Pred ulazom u park postavljen je štand SDP-a, gdje su predsjednik Davor Bernardić zajedno sa stranačkim kolegicama i kolegama Zagrepčankama i Zagrepčanima dijelili crvene karanfile. 

Odmah na ulazu u park Maksimir građane je ujutro oko 9,30 dočekao Puhački orkestar ZET-a, Zagrebačke mažoretkinje i Kulturno umjetničko društvo (KUD) Bukovac. Gradonačelnik Bandić im se pridružio nešto prije 10 sati kada je građanima, zajedno sa svojim suradnicima podijelio crvene karanfile. Potom će se uz pratnju Puhačkog orkestra ZET-a, Zagrebačkih mažoretkinja i KUD-a Bukovac u povorci uputio do pozornice gdje je na postavljenim štandovima na livadi počeo dijeliti besplatne porcije graha. Predviđeno je da se grah građanima dijeli do 18 sati, do kada će trajati i kulturno-zabavni program. 

Sunčan je dan pa sve više ljudi svih generacija dolazi u park Maksimir, tradicionalno okupljalište Zagrepčana na 1. svibanj.  

Gradonačelnik nakon podjele karanfila u Maksimiru primo se lonca i dijelio grah
1 / 8
Gradonačelnik nakon podjele karanfila u Maksimiru primo se lonca i dijelio grah

U park Maksimir stići će i prosvjedna povorka koja je u 11 sati krenula ispred Radničkoga doma. Ovogodišnji Međunarodni praznik rada Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata obilježit će prosvjednom povorkom u Zagrebu pod sloganom "Za reforme za ljude". Pod tim sloganom sažeta su traženja hrvatskih radnika - pravedne plaće i bolji uvjeti rada, dostojanstvena starost, kvalitetno obrazovanje kao temelj razvoja i budućnosti, efikasan javni zdravstveni sustav dostupan svima, učinkovito pravosuđe i javna uprava, te vraćanje povjerenja građana u institucije, kao i promjena odnosa prema Europskoj uniji i unutar nje.

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sugrađanke i sugrađane od 10 do 18 sati na tradicionalno druženje u park Maksimir kako bi uz prigodni zabavni program i neizostavni prvosvibanjski zagrebački grah i ove godine zajedno obilježili Međunarodni praznik rada.

Praznik rada Proleteri svih zemalja... Praznik rada od borbe za radnička prava do stampeda za porciju besplatnog graha Kolinda Grabar Kitarović u Ličko-senjskoj županiji Praznik rada Predsjednica čestita: Pridružujemo se svima koji promiču vrijednost rada trgovina Praznik rada Niste obavili kupovinu? Evo koje trgovine rade sutra i dokad
Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Django
  Django:

  Jedan kulturološko-povijesni osvrt na današnji dan. Prvi Svibanj hrvatsko radništvo obilježava od 1890-te godine. Proslava se odvija uvijek na sličan način, a organizira se i masovni obrok, kao i ove godine. U samim počecima, dok smo još bili dio Europe, ... prikaži još! na taj dan su se dijelili obroci gulaša, kao i diljem Austrougarske. Nakon propasti monarhije postali smo dio Balkanije i od onda se radništvu prvog Svibnja dijeli “vojnički pasulj”. Pošto i danas Bandić dijeli grah, zaključujem da se još nismo makli sa Balkana.

 • zlako:

  Prvi peti je starisotonistički vragdan i odrżava se metalobojj.Bandič miješa čarobni grah.

 • Avatar navijač
  navijač:

  Bit će glasova za Bandića , sudeći po ovim gladušima što se prodaju za porciju graha.