Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjećate li se?

FOTO Ovako je Zagreb izgledao prije točno 11 godina: Obilni snijeg paralizirao je metropolu

Zagreb: Zbog snijega u gradu otežan je promet
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/48
14.01.2024.
u 11:42

Grad je doživio potpuni kolaps, javni prijevoz i tramvaja i autobusa bio je blokiran baš kao i automobili, a građani su se satima probijali do posla.

Scene koje danas djeluju nezamislivo dogodile su se 14. siječnja 2013. godine. Zima sa snijegom u prošlom desetljeću bila bi najnormalnija pojava, no posljednjih godina posljedice klimatskih promjena sve su očitije pa snijega ima na kapaljku. No, na današnji dan prije točno 11 godina Zagreb se susreo s dotad nezapamćenom snježnom olujom.

14.01.2013., Zagreb - Snijeg u gradu otezava promet. rPhoto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Palo ga je više od pola metra, odnosno 68 centimetara, a grad je bio zatrpan. Već u prijepodnevnim satima 14. siječnja 2013. godine u Zagrebu je izmjereno 30 centimetara snijega, a do kraja dana razina snijega dosegla je 68 centimetara, što je najviše otkad se mjeri visina snijega u glavnom gradu, odnosno od 1949. godine.

14.01.2013. Zagreb - Zagrebcane je docekalo bijelo jutro, snijeg je napadao i zatrpao automobile i ceste.Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Grad je doživio potpuni kolaps, javni prijevoz i tramvaja i autobusa bio je blokiran baš kao i automobili, a građani su se satima probijali do posla. Od težine snijega urušila se nadstrešnica Doma zdravlja u Dugom Selu. Tadašnji gradonačelnik Milan Bandić, iako je uzeo lopatu u ruke bio je nezadovoljan reakcijom gradskih službi.

POVEZANI ČLANCI:

14.01.2013., Zagreb - Snijeg u gradu otezava promet. Zrinjevac u bijelom.rPhoto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Te večeri u siječnju održana je i jedna od njegovih pamtljivijih pressica na kojoj je, među ostalim rekao da "voze kusasti tramvaji k'o kuja bez repa" te da snijeg "do jutra treba pojesti" dajući pritom upute službama da snijeg bacaju u šahtove, a što ne stane u šahtove neka bacaju u Savu. Tog dana Traumatologija je bila puna ljudi s prijelomima. Sjećate li se gdje ste vi bili? U nastavku donosimo veliku fotogaleriju:

GALERIJA:

Zagreb: Zbog snijega u gradu otežan je promet
1/48

Komentara 5

EZ
ezer
19:04 14.01.2024.

Koliko me sjećanje služi tu smo epizodu preživjeli 8. prosinca 2012 godine i bio vikend pa se kroz dva dana snijeg nekako očistio.

KI
kiseli
15:19 14.01.2024.

Zapamtili smo tu snježnu oluju tako da nemojte govoriti da je bila nezapamćena

CA
cavecanem
15:15 14.01.2024.

Eto kritičari, sad se snijeg ne usudi padati jer zna da Tomaševiću ne može ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije