Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavljeno šesto izdanje

Dašak zagrebačkog Festivala svjetla završio u Berlinu: 'Maštovite instalacije dolaze u metropolu 20. ožujka'

Foto: Festival Svjetla Zagreb
1/7
11.10.2023.
u 14:20

Posebno je značajna dvominutna 3d mapping projekcija posvećena Zagrebu i njegovom Festivalu, na jednoj od najfrekventnijih lokacija u Berlinu – Bebelplatzu, i to na secesijskoj zgradi Hotela de Rome

Turistička zajednica grada Zagreba promovira Festival svjetla Zagreb na 19. Festivalu svjetla u Berlinu. Tako je berlinska četvrt Nikolaiviertel, u parku crkve sv. Nikole, ovih dana postala privremeni dom zagrebačkih Ljuljački u oblacima, umjetničkog tima Scuderia Zagreb, koje su Zagrepčani i njihovi gosti imali prilike vidjeti na Zrinjevcu.

Posebno je značajna dvominutna 3d mapping projekcija posvećena Zagrebu i njegovom Festivalu, na jednoj od najfrekventnijih lokacija u Berlinu – Bebelplatzu, i to na secesijskoj zgradi Hotela de Rome. Ova velika promocija napravljena je u suradnji s međunarodnim udruženjem Festival of Lights international, čiji je Festival svjetla Zagreb član od 2017. godine – svoje prve godine održavanja.

>>VEZANI ČLANCI: 

-Svake godine u listopadu Berlin se pretvara u grad prepun svjetlosne umjetnosti. Ovo je jedan od najpoznatijih festivala na svijetu, koji, još od 2005. godine, svjetlosnim instalacijama oplemenjuje poznate znamenitosti, spomenike, zgrade i trgove Berlina. Posebno mi je drago da smo dobili priliku predstaviti se na ovogodišnjem berlinskom Festivalu svjetla, kojeg, prema procjenama organizatora, posjeti oko 3 milijuna ljudi. Velika je to promocija za Zagreb i naš Festival svjetla, čije smo datume, 20. – 24. ožujka iduće godine, i službeno najavili u Berlinu- kazala je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Zagrebački Festival svjetla održava se od 2017., a 2022. je premijerno proširen i na Donji grad. Svake godine se, uz domaće umjetnike, predstave i strani pa je, tako, do sada ostvarene suradnja s umjetnicima iz BIH, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske i Njemačke. Šesto izdanje Festivala svjetla Zagreb najavljeno je za nadolazeći ožujak.

>>VIDEO: Naručio mineralnu u riječkom restoranu pa završio u bolnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije