Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koga vodite sa sobom?

Croatia Airlines uvela tri nove destinacije iz Zagreba: Uskoro stižu i novi zrakoplovi, evo što će sve nuditi

Foto: Luka Batelić/Pixsell
1/54
20.05.2024.
u 15:02

A mreža destinacija kao i broj putnika iz godine u godinu raste i u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ) koja se ove godine sprema oboriti povijesni rekord s više od četiri milijuna putnika koliko se očekuje tijekom 2024.

Planirate li putovanje ili izlet zrakoplovom iz Zagreba, od sada su vam na raspolaganju nove destinacije. Nacionalni avio-prijevoznik Croatia Airlines (CTN), Zagreb je povezao s još trima glavnim europskim gradovima. Od jučer sa švedskom prijestolnicom Stockholmom od danas i s Berlinom, što će posebno razveseliti nogometne navijače uoči nadolazećeg Eura, a od 10. lipnja uvodi se i linija do glavnog grada Albanije, Tirane kamo će zrakoplov letjeti dva puta tjedno, dok su do Berlina i Stockholma tri polaska tjedno . Karte su već neko vrijeme u prodaji, a prve putnike iz Stockholma jučer je dovezao Airbus nadimka „Zagreb“. Uz taktove ABBA-e, licitarska srca, svečani doček i tradicionalni vodeni pozdrav 74 putnika započelo je svoj posjet glavnom gradu Hrvatske. Širenjem mreže destinacija nacionalni prijevoznik ove godine slavi 35. godina prometovanja, a za skoru budućnost najavljuje još uzbudljivih novosti.

– Drago nam je da ponovno širimo krila iz Zagreba. To je rezultat sinergije i podrške Turističke zajednice Grada Zagreba i zračne luke.  Započeli smo i obnovu flote. Prvi novi zrakoplov tipa Airbus A220-300 u Zagreb slijeće krajem lipnja i očekujemo da se u narednom periodu uključi u redovni promet. Veliki je to tehnološki iskorak za kompaniju, ali i za putnike koji imati priliku doživjeti veći komfor i bolju uslugu tijekom leta – rekao je Slaven Žabo, komercijalni direktor CTN.

GALERIJA:

1/54

Ukupno je naručeno 15 novih zrakoplova koji će u potpunosti zamijeniti i unificirati Croatijinu flotu, a putnicima će se posebno svidjeti što će u novim letjelicama biti dostupna brza Internet veza putem WiFi-ja tako da će se i na 10.000 metara visine moći surfati kao na kauču. Usto, kabina će biti prostranija s više prostora za ručnu prtljagu, punjačima za elektroničke uređaje i držačima za tablete i mobitele. Croatia Airlines je, podsjetimo, uz ove tri linije iz Zagreba, nedavno uvela i izravnu poveznicu između Splita i Istanbula, a iz kompanije ističu kako će nova flota omogućiti i širenje mreže destinacija.

POVEZANI ČLANCI:

A mreža destinacija kao i broj putnika iz godine u godinu raste i u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb  (MZLZ) koja se ove godine sprema oboriti povijesni rekord s više od četiri milijuna putnika koliko se očekuje tijekom 2024. Razloga za optimizam ima jer je već u prva četiri mjeseca kroz terminal Franjo Tuđman prošlo milijun i 165 tisuća putnika. Samo u travnju ostvaren je otprilike 15 posto bolji mjesečni rezultat u odnosu na, dosad rekordnu, 2023.

– Tri linije koje je uvela Croatia Airlines za nas su vrlo značajne jer nas povezuju s glavnim gradovima Europe . Također, od prošloga tjedna prijevoznik T'way prometuje na liniji za Južnu Koreju, stoga ove godine očekujemo sjajne rezultate, a naši kolege koji brinu o razvoju prometa neprestano rade na otvaranju novih linija i strategiji širenja mreže naših destinacija – istaknuo je predsjednik Uprave MZLZ-a, Huseyin Bahadir Bedir. Kapacitete za zagrebački aerodrom ove je godine povećala većina kompanija, a irski niskotarifni prijevoznik uveo je čak pet novih linija.

POVEZANI VIDEO Prva službena plovidba novog Jadrolinijinog trajekta Oliver

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije