Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Večernjeg lista

Čistoća na 
tri prijelaza pomaknula kontejnere koji su smetali pješacima

17.11.2014.
u 10:00

Problemi s kontejnerima postoje i u Dukljaninovoj, na Trgu žrtava fašizma,Vatikanskoj...

Djelatnici Čistoće intervenirali su i zasad na tri lokacije premjestili kontejnere za razvrstavanje otpada koji su se nalazili u blizini pješačkih prijelaza gdje su zaklanjali preglednost te time ugrožavali sigurnost. Riječ je o kontejnerima na križanju Ulice Andrije Žaje i Petračićeve na Trešnjevci, u Nalješkovićevoj ulici na Trnju te na križanju Bosutske i Trnjanske na Trnju, a na čije su neprimjerene lokacije upozorili Večernjakovi čitatelji. I dok je kontejner u Žajinoj premješten na sasvim suprotan dio križanja gdje ne zaklanja pogled vozačima i pješacima, na druge dvije lokacije oni su pomaknuti nekoliko metara, čime je križanje postalo znatno preglednije.

- Čas posla, a nekomu može spasiti život. Nema razloga da kontejnere stavljaju na križanja kada ima mnogo boljih lokacija, no netko se trebao tim problemom pozabaviti - kazao je Zdenko Leto kojeg smo zatekli u Trnjanskoj. Dodao je da kontejnere tako loše ne bi razmjestila ni djeca u vrtiću i da je smiješno da to vide svi osim onih čiji je to posao i koji za to dobivaju novac.

I dok će pješaci odahnuti na ove tri lokacije, javili su se brojni čitatelji iz drugih dijelova grada upozoravajući na isti problem. Tako kažu da se na križanju Dukljaninove i Trga žrtava fašizma nalaze kontejneri koji zaklanjaju pogled na sam pješački prolaz.

- Pogledajte smještaj kontejnera kraj doma zdravlja Dugave. Ima ih nekoliko i kada djeca prelaze cestu na zebri, vozači koji idu iz smjera Doma zdravlja uopće ih ne vide - dojavio je čitatelj Dino. Ukazao je na isti problem i na križanju Sv. Mateja i Vatikanske gdje problem stvara jedan plavi kontejner, a kontejneri smanjuju preglednost i na križanju Gospodske i Ladišinove u Stenjevcu. Na isti problem, koji je trenutačno ipak nerješiv, upozorilo je nekoliko stanovnika naselja Sopnica - Jelkovec.

- Na izlasku svih ulica na Ulicu Vladimira Stahuljaka postavljeni su kontejneri u betonske boksove koji priječe pogled i pješacima i vozačima pa je nemoguće primijetiti dijete koje prilazi pješačkom prelazu - upozorili su građani.

‹‹Kontejneri uza zebru opasni za pješače i vozače jer im zaklanjaju pogled

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije