Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Težak vikend

Dijete zarobljeno u autu, stabla na prometnicama, požari, poplave... Bio je ovo buran dan za JVP Zagreb

vatrogasci
Tomislav Miletic/PIXSELL
17.07.2021.
u 21:48

Iako nije bilo jakog nevremena u gradu, vatrogasci su danas odradili 14 intervencija

Katastrofalne kiše ovoga su puta zaobišle Zagreb, no veći broj padalina i nevrijeme koje je sinoć divljalo nad gradom ipak je zadalo probleme zagrebačkim vatrogascima. Od ponoći pa do 19 sati odradili su 14 intervencija koje su uključivale ispumpavanje vode, uklanjanje stabla s prometnica, spašavanje djeteta iz zaključanog automobila te kontrolu i osiguravanje teglenice na Savi. 

Vodu su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zagreb ispumpavali u Čulincu, Prečkom, Trnju i na Medvešćaku, a stabla je jako nevrijeme izvalilo na prometnice u Centru u Mlinarskoj ulici te u Starom Brestju. Na Jarunu su oko devet sati ujutro uspješno spasili dijete zaključano u automobilu, a gasili su i tri požara. 

Najprije su intervenirali oko 11 u Španskom gdje se vatra u stanu proširila zbog neispravne nape. Nekoliko sati kasnije, oko 17 u Španskom je netko zapalio kontejner, a potom su oko 19 ugasili i požar na otvorenom u Lučkom. Dva puta su danas zagrebački vatrogasci i otvarali vrata, u Prečkom i na Novoj Vesi. 

U posljednja 24 sata nekoliko su puta intervenirali i u osiguravanju broda koji se nasukao na brani kod toplane blizu Jakuševca, a akciju su snimili dronom.

Komentara 5

Avatar Majda
Majda
22:21 17.07.2021.

A mačaka po drveću nije bilo?Tužno...

LI
linkser2
08:07 18.07.2021.

i to sve bez Kalinića..Čudo

ZA
zagi101
23:18 17.07.2021.

mediji i meteorolozi su najavljivali katastrofalno vrijeme a ono mućak i sad pokušavaju na bilo koji način prikazati elementarnu nepogodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije