Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorenje večeras

Budite najbrži i osvojite majice Noći hrvatskog filma

Noć hrvatskog filma
Foto: PR FOTO
1/2
07.10.2016.
u 09:45

Svečano otvorenje manifestacije "Noć hrvatskog filma i novih medija" održat će se u zagrebačkom kinu Europa s početkom u 21 sat, a ulaz na svečano otvorenje je besplatan. Gledatelje će kroz program voditi omiljena glumica s malih i velikih ekrana Jelena Perčin

Treća Noć hrvatskog filma i novih medija održat će se danas, u petak 7. listopada, i to u Zagrebu, Sisku, Pakracu, Sinju, Vodicama i Hrvatskoj Kostajnici, kao i u kinodvoranama preko granice, u Subotici, Stuttgartu, Sonti, dalekom Aucklandu u Novom Zelandu te u brojnim drugim kinima.

Svečano otvorenje manifestacije "Noć hrvatskog filma i novih medija" održat će se u zagrebačkom kinu Europa s početkom u 21 sat., a ulaz na svečano otvorenje je besplatan. Gledatelje će kroz program voditi omiljena glumica s malih i velikih ekrana Jelena Perčin.

"Noć" će otvoriti koncert ''Putovanje filmskom glazbom'' u izvedbi pjevačkog zbora Cappella Odak, a pod vodstvom dirigentice Jasenke Ostojić koja je i autorica aranžmana skladbi iz filmova, a kao gosti nastupit će i solisti Zagrebačkih dječaka uz instrumentalnu pratnju, koji će publiku odvesti do dobro poznatih melodija i najdražih kadrova iz bezvremenskih hrvatskih filmova poput Vlaka u snijegu, Tko pjeva zlo ne misli, Servantesa iz Malog Mista, Stele …

Filmski program u 21.30 u Kinu Europa otvara miks filmova, možda vintage godišta, no vječne kvalitete, „Komadić savske sezone“ Oktavijana Miletića, digitalno restaurirana uzbudljiva filmska razglednica razdraganih kupača na Savi zatečenih tijekom ljetne sezone 1927., „Surogat“ oskarovskog sjaja redatelja Dušana Vukotića, o šarenom napuhanom ambijentu plaže gdje se rađa zanosna ljubav pa ljubomora i osveta, što neizbježno vodi do tragedije, zatim canneski laureat „Moj stan“ Zvonimira Berkovića, urnebesna „Ljubav“ u režiji Ante Babaje o zgodama i nezgodama Amora koji (po)gađa nevine svojim strelicama s okusom ljubavi, kao i „Halo München“ Krste Papića iz 1968. o gastarbajterima povratnicima koji u zaleđu Dalmatinske zagore grade kuće trokatnice i zveckaju ključevima skupocjenih automobila te pritom izazivaju jal dječurlije i lokalaca.

Zahtjevniji će filmofili doći na svoje u 22.30 kada je na rasporedu eksperimentalno-dokumentarni film "Trg / 20. stoljeće na filmu" redatelja Hrvoja Juvančića koji je recikliranjem fragmentiranih filmsko-arhivskih materijala, u razdoblju od čak 66 godina, te istražujući redateljske i scenarističke mogućnosti, stvorio „filmski kaleidoskop“ esencijalnih kadrova Trga bana Jelačića tijekom 20. stoljeća koji plijene raznolikošću i minucioznošću, kao i jedinstvenom estetikom.

Dijelimo majice

Večernji list daruje svoje čitatelje. Pet najbržih koji pošalju svoje podatke na e-mail nagrade@vecernji.net s naznakom Noć hrvatskog filma, osvojit će po jednu majicu koju mogu preuzeti večeras prije svečanog otvorenja. Pobjednicima će informacije o preuzimanju biti poslane na e-mail. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije