Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski dan sindroma down

Bogat program ove nedjelje na Bundeku: Nastupaju Mile Kekin, Feminem,...a bit će i radionica i plesa

Zagreb: Mile Kekin predstavio je svoju prvu slikovnicu "Mala" na Interliberu
Davor Puklavec/PIXSELL
17.03.2023.
u 15:00

Također, mladi sa sindormom Down koji završavaju kulinarske i konobarske programe putem EU projekta Pučkog učilišta će predstaviti svoje vještine.

Proslava Svjetskog dana sindroma Down na zagrebačkom jezeru Bundek održat će se u nedjelju od 11 do 14 sati pod nazivom „46+1, ali vrijedan“. Suorganizatori su Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa, Svjetski savez mladih Hrvatska i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Djeca i mladi s Down sindromom, članovi udruge Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa predstavit će svoje talente kroz kreativne radionice s kolaž i krep papirom i izrađivanjem figurica od plastelina. Mladi sa sindormom Down koji završavaju kulinarske i konobarske programe putem EU projekta Pučkog učilišta će predstaviti svoje vještine.

21.03.2022., Slavonski Brod - Osnovna skola Ivan Goran Kovacic u sklopu obiljezavanja Dana skole ukljucila se u obiljezavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom. Tom prigodom u skolskoj sportskoj dvorani odrzano je druzenje i zabava s djecom s Down sindromom i njihovim roditeljima, te ucenicima i djelatnicima skole. Obiljezavanjem Svjetskog dana sindroma Down zeli se svima pribliziti osobe sa sindromom Down i pri tomu potaknuti ljude na vece postivanje njihovih prava. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL, ilustracija

Sve prisutne čeka i bogat glazbeni program. Nastupaju: Mile Kekin, grupa Feminem, Dino Jelusić, Jure Brkljača i polaznici Mikrofon.hr škole pjevanja.

Inače, Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa je udruga koja okuplja stručnjake, roditelje osoba s teškoćama u razvoju te djecu, mlade i odrasle s teškoćama u razvoju.

- Imamo više od 120 članova od kojih je najviše djece i mladih sa sindromom Down te djece s cerebralnom paralizom i drugim razvojnim poteškoćama. Aktivnosti koje provodimo zasnivaju se na unapređivanju zdravstvene i psiho‐socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja osoba s teškoćama u razvoju u društvenu zajednicu te poticanja znanstvenih i drugih istraživanja vezanih uz osobe s teškoćama u razvoju. Centar tijekom 2022. i 2023. godine provodi europske projekte „Pomozi mi u startu: rana intervencija i sport za osobe s invaliditetom kao važan čimbenik u prevenciji bolesti i promociji zdravlja“ i „Na izvoru znanja – jačanja kapaciteta za podršku ranjivim skupinama" - pojašnjavaju iz Centra.

Ključne riječi

Komentara 3

MM
MMarko657
11:56 20.03.2023.

Ček, ček Kekin koji zagovara pravo žene da ubije dijete za koje se pokaže da ima Down. Ajme licemjerja!

PE
Pendrek57
17:00 17.03.2023.

A bome se budu prafi nasli. Bu dosla i Ivana Kekin ona od zeleno ljevih. A majke ti milenice ljubim.

FR
Frapin
21:12 17.03.2023.

Jeli to onaj što se prenemaže ajoj čuvaj te vuha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije