Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMBIENTA

40 domaćih izlagača na sajmu namještaja i drvne industrije

ambienta (1)
18.10.2011.
u 11:27

Drvo ne samo da je jedan od rijetkih domaćih sirovinskih resursa nego su i njegove uporabne vrijednosti u estetskom, kvalitativnom te ekološkom smislu gotovo nezamjenjive, poručuju organizatori Ambiente

Hrvatska drvna industrija i ove će se godine predstaviti na Međunarodnom sajmu namještaja i prateće opreme Ambienta na Zagrebačkom velesajmu od 19. do 23. listopada. Više od 40 hrvatskih proizvođača namještaja i proizvoda od drva predstavit će se sa svojim proizvodima u paviljonu 8 i 8A na više od 2000 četvornih metara u organizaciji HGK, Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Zajedno sa izložbama i atrakcijama koje su predviđene u sklopu paviljona 8 i 8A, hrvatska drvna industrija na ovogodišnjoj Ambienti predstavit će se  na 2500 četvornih metara. Predstavit će se i projekt „Drvo je prvo!“ te aktivnosti koje se  provode u svrhu poticanja uporabe drva i podizanja svijesti stanovništva o uporabi drva i održivosti šumarstva.
Organizator preporučuje izložbu posvećenu obilježavanju svjetske godine šuma pod nazivom "Šuma okom šumara.

Domaća drvna industrija prolazi kroz utjecaj financijske i gospodarske krize, sagledava vlastite, ali i društvene prednosti, kao i nedostatke i slabosti koje sprečavaju potpuno iskorištavanje prilika otvorenih pred hrvatskim gospodarstvom i društvom.  Drvo ne samo da je jedan od rijetkih domaćih sirovinskih resursa, a njegove su uporabne vrijednosti u estetskom, kvalitativnom te ekološkom smislu gotovo nezamjenjive, poručuju organizatori Ambiente.

Stoga svako ozbiljno promišljanje gospodarskog razvoja RH mora predvidjeti korištenje i ugradnju visokokvalitetnih proizvoda domaćih drvnih proizvođača koji ulažu sve raspoložive resurse i znanje u oplemenjivanje iznimno vrijedne domaće sirovine. Prema posljednjim istraživanjima u Hrvatskoj, čak 40 posto građana želi živjeti u drvenoj kući, no više od 60 posto smatra da je slabo informirano o drvu i drvnim proizvodima, napose o hrvatskim proizvođačima.

Drvni sektor kao strateška grana gospodarstva Republike Hrvatske također privlači pozornost domaće javnosti jer se oslanja na domaće resurse koji su kvalitetni, certificirani i dostupni, a nadamo se da će drvni sektor dobiti, s obzirom na značaj, mjesto koje mu i pripada tako da se bude spreman racionalno koristiti prirodnim drvnim resursima, odnosno očuvati okoliš, povećati broj zaposlenih u sektoru te povećati konkurentnost proizvoda od drva.

Komentara 1

VI
Vito
07:22 19.10.2011.

podizanja svijesti stanovništva o uporabi drva i održivosti šumarstva. Zbog toga HŽ pokriva vagone s deblima hrastovine koje svakodnevno izvoze iz Hrvatske... Zbog toga se svakodnevno po graničnim prijelazima vide šleperi s deblima koji prolaze kroz granicu kao da smo već u EU...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije