Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOŽNI ŽUPANI

Županije trebaju ostati i jačati, stvaranje regija ne bi bilo dobro

županija
Foto: Branimir Bradarić
21.05.2016.
u 14:27

Nije dobro da se u isti rang stavljaju općine na istoku Hrvatske koje su stradale tijekom rata i općine u drugim dijelovima Hrvatske, smatra župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić

U organizaciji Hrvatske zajednice županija u Vinkovcima je upriličeno druženje s građanima s ciljem da ih se upozna s temom decentralizacije i reforme regionalne (područne) i lokalne samouprave, a onda i promjenama koje bi se mogle dogoditi u svakodnevnom životu građana.

- Hrvatske županije u sadašnjim teritorijalnim granicama moraju opstati. Niz je razloga za to od onih povijesnih, političkih  pa i do ekonomskih, rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

Dodao je i kako se zalaže za decentralizaciju koja bi županijama dala veće ovlasti, odnosno, da o stvarima koje planiraju sami i odlučuju i na koncu i odgovaraju za provedbu.

- Smatramo da županije trebaju ostati i jačati i da je to bolje za naše građane dok stvaranje regija ne bi bilo dobro. Kada je riječ o opstanku općina, najbolja je varijanta dragovoljno udruživanje pojedinih općina u zajedničkom rješavanju određenih poslova, rekao je Galić.

U svojoj izjavi novinarima župan je rekao i da se založio za izmjene zakona o regionalnom razvoju s ciljem da se sve općine u Hrvatskoj izjednače u razvoju kako se ne bi događali slučajevi da se u isti rang stavljaju općine na istoku Hrvatske koje su stradale tijekom rata i općine u drugim dijelovima Hrvatske gdje nije bilo rata i normalno su se razvijale.

Uz župana su nazočni bili i pročelnici županijskih upravnih odjela kao i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić koji je rekao kako je reforma lokalne samouprave potrebna ali i da se pri tome jasno mora odrediti što svaka općina mora imati i kakvi su financijski potencijali pojedinih općina.

>> Natpis 'Dobrodošli u Osječku regiju' postavljen kod Vinkovaca

Komentara 5

ZG
zgbzoran
14:56 21.05.2016.

hahahaha, kako se uhljebi uhvatili rukama, nogama i zubima za funkciju bez mozga i odgovornosti hahaha, no mozes ih otjerati pa ni puskom

DO
doktorica
16:36 21.05.2016.

Uhljebi na burzu!!!

DO
doktorica
16:49 21.05.2016.

drže se noktima za fotelje,samo naprijed,sve ih poslati na burzu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije