Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ramiz Pandžić:

'Znao sam da će doći i privesti me na sud pa sam otišao ranije'

'27.01.2012., Zagreb - Osjecki poduzetnik Ramiz Pandzic odrzao je tiskovnu konferenciju povodom njegovog premlacivanja i otmice.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
27.03.2013.
u 14:26

Pandžić je na pripremnom ročištu danas priznao optužbe da je Dragi Tadiću i Damiru Iviću dao 2,5 milijuna kuna mita. Tadić i Ivić su, pak, sve porekli

Poduzetnik Ramiz Pandžić nasamario je policiju koja mu je danas ujutro pokucala na vrata kako bi ga odvela na Županijski sud u Osijeku, gdje mu je bilo zakazano pripremno ročište u aferi nabave šljunka za gradnju slavonske autoceste. Znao je da će doći po njega pa je od kuće otišao već u 6.30 sati, 45 minuta prije nego što se pred kućom parkiralo policijsko vozilo.

– Namjerno sam eskivirao, došao sam na sud mirno s odvjetnikom. Ne želim odugovlačiti postupak – ispričao nam je Pandžić. Uz njega, optuženi su i bivši direktor Osijek–Koteksa Drago Tadić te Damir Ivić, tadašnji voditelj marketinga i trgovine u spomenutoj tvrtki. Pripremno je ročište prvi put bilo zakazano 1. ožujka. Pandžić se dan ranije ispričao kako neće doći zbog želučanih tegoba. Sudac Zvonko Vekić nije mu povjerovao pa je zatražio medicinsko vještačenje. Ocijenjeno je kako je Pandžić zdrav. Sudac je, stoga, ispisao dovedbeni nalog. No, kada mu je policija pozvonila, već je bio otišao.

– Izuzetno sam inatljiv. Nakon što je pet puta odgađana rasprava, ne na moju inicijativu, nazvao sam sud i rekao da sam bolestan. Bio sam u Zagrebu na pretragama. Sudac je autoritativno rekao kako moram doći pa sam odlučio da neću – priznaje.

Pandžić je danas na sudu sve priznao, a nada se kako će mu to donijeti uvjetnu osudu. Tadić i Ivić porekli su optužbe.

– Vjerujem da me USKOK neće iznevjeriti. Bez mene nemaju ni slučaj. Sve sam im dokaze ja prikupio i donio – kaže. Tadića i Ivića tereti se da su primili najmanje 2,5 milijuna kuna mita od Pandžića. Bio je to, stoji u optužnici, uvjet da sklope posao kupoprodaje šljunka s Pandžićevim obrtom Santiva i tvrtkom Frankopan.

– Predloženo je novo knjigovodstveno vještačenje, nadamo se da će to dovesti neke stvari u pitanje – navela je Tadićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

Pandžiću se istodobno sudi za ucjenu Tadića. Kako bi, vjerojatno, izbjegao dolazak na to suđenje, Pandžić je u lipnju 2011. posjetio psihijatra, naveo kako ga se progoni pa je liječnik preporučio da ne ide na rasprave jedno vrijeme. Bilo je danas, doznajemo, prijedloga obrane suoptuženih da se taj nalaz koristi i u aferi šljunak. Pandžić je to, doznajemo, navodno shvatio kao da ga se pokušava proglasiti neuračunljivim.

– Iznosim svoju obranu na sljedećoj raspravi, 27. svibnja. No, dolazit ću na svako ročište. Jedini mi je cilj da Drago Tadić, kada se bude izricala presuda, ostane odmah u pritvoru – poručio je Pandžić. Drago Tadić nije želio davati izjave.

>> Pandžić nije došao na sud, obrana Drage Tadića razočarana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije