Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminula tri radnika

Znanstvenici: Korona se prvi put pojavila u rudniku 2012. godine, imamo i dokaze

CHINA-HUBEI-WUHAN-CORONAVIRUS DETECTION LAB (CN)
Foto: Cheng Min/XinHua/PIXSELL
1/3
16.08.2020.
u 23:01

Latham tvrdi da su znanstvenici u Wuhanu uzeli uzorke koronavirusa od šišmiša u istom rudniku, ali su propustili uvidjeti povezanost s događajima iz 2012. godine

Virolog Jonathan Latham i molekularna biologinja Allison Wilson, koji rade za neprofitnu organizaciju Bioscience Resource Project u Ithaci, došli su do otkrića da je koronavirus možda nastao u kineskom rudniku još 2012. godine. Znanstvenici tvrde da je šest radnika te godine iz rudnika uklanjalo izmet šišmiša te da su nakon 14 dana razvili simptome kao što su visoka temperatura, kašalj te glavobolje. Od šest radnika iz kineske provincije Yunna, trojica su preminula. 

Latham i Wilson došli su do otkrića iščitavajući rad kineskog liječnika u kojemu je opisano liječenje šestorice rudara. 

"Dokaz koji smo pronašli potaknuo nas je da ponovno razmotrimo sve što znamo o izvorištu zaraze koronavirusom", tvrde znanstvenici Latham i Wilson.

Iako se smatra da se koronavirus pojavio u prosincu prošle godine nakon niza slučajeva na tržnici u Wuhanu, ova je studija pokazala da su svi simptomi koje imali rudari povezani s koronavirusom, piše New York Post.

Rudari su 2012. godine testirani na razne bolesti, primjerice hepatitis i HIV, no testovi su bili negativni. Liječnik, koji je o njima tada skrbio, poslao je uzroke njihova tkiva na Institut za virologiju u Wuhanu na analizu. 

Institut u Wuhanu je analizom uzoraka tkiva zaključio da je izvor zaraze vjerojatno od kineskog šišmiša, navodi se u studiji.

Latham i Wilson vjeruju da se virus u organizmu rudara razvio u  neobični patogen koronavirusa koji se lako prenosi među ljudima te da su uzorci nekako pobjegli iz laboratorija prošle godine i uzrokovali pandemiju.

Latham je za New York Post izjavio da su znanstvenici u laboratoriju u Wuhanu uzeli uzorke koronavirusa od šišmiša u istom rudniku, ali su propustili uvidjeti povezanost s događajima iz 2012. godine. 

GALERIJA Ovako je izgledao Wuhan na dan kad je ukinuta karantena

CHINA-HUBEI-WUHAN-CORONAVIRUS DETECTION LAB (CN)
1/6

Komentara 11

MA
Marsijanac
02:09 17.08.2020.

"te da su uzorci nekako pobjegli iz laboratorija prošle godine i uzrokovali pandemiju.".... Da nego sto , pobjegli su .Stvarno nas ima naivnih. Kad je Wuhan bio pod totalnom karantenom, 150,000 Kineza je otputovalo u inozemstvo. Barem meni to smrdi na bioloski rat.

DU
Deleted user
06:20 17.08.2020.

. ...i onda je svizac pojeo čokoladu....

DU
Deleted user
00:16 17.08.2020.

okamova britva,guglaj ako ne znaš,prvo.,šišmiš iz nekog rudnika u kini ,drugo.,farmaceutska industrija i vazali????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije