Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alarmantno

Žene i djeca žrtve nasilja ostaju od svibnja bez pomoći psihologa!

'10.04.2013., Karlovac - Konferencija za medije zenske grupe Korak. O njihovom radu i trenutacnoj financijskoj situaciji govorili su voditeljica Mirjana Dudukovic i ravnatelj Zorin doma Srecko Sestan,
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
12.04.2013.
u 16:43

Veliki su problem djeca od 10 do 14 godina. Da bismo ih izveli na prasvi put nužna je pomoć i socijalnog radnika i drugih - kaže Duduković

Dječak je s majkom došao u karlovačko Sklonište gdje su pronašli spas od oca nasilnika. Sve njegove loše navike pokupio je, nažalost, dječak i nastavio tuči majku. To je samo jedan od primjera u kojem je takvom djetetu bila neophodna pomoć svih stručnjaka, kao i tretmani u Zagrebu.

No, žene i djece žrtve obiteljskog nasilja smješteni u Skloništu u Karlovcu od 1. svibnja neće više imati pomoć psihologa. Razlog tome je što su od mjerodavnih dobili 35 posto manje novca. Modela po kojem bi po 30 posto trebali osigurati Ministarstvo, Grad Karlovac i Karlovačka županija, nitko se ne pridržava. Lani je privremenu adresu tamo pronašlo 60 korisnika, a sada ih je 13.

 – Veliki je problem s djecom od 10 do 14 godina. Da bismo ih izveli na pravi put njima je neophodna pomoć i psihologa i socijalnog radnika i svih ostalih. No, kako smo dobili samo 65 posto novca prisiljeni smo otkazati suradnju psihologinji.

Treba li ženama i djeci žrtvama nasilja najmanje? – razočarana je predsjednica Ženske grupe Korak Mirjana Duduković. Dodaje da je dodatni problem i što im je država onemogućila da si osiguraju tih deset posto. – Kao korisnici državnog proračuna ne možemo se javljati na natječaje drugih ministarstava, bez obzira što je riječ o projektima edukacije – objasnila je Duduković.

Još je jednom zahvalila ravnatelju Gradskog kazalištu Zorin dom Srećku Šestanu, izvođačima i građanima. S Karlovačkim tamburaškim orkestrom i PHPD Zora organiziran je humanitarni koncert na kojem su nastupili brojni izvođači. Odaziv je bio veliki i prikupljeno je oko sedam tisuća kuna, čime je riješen problem grijanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije