Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Žena iz Srbije mislila da se udebljala, liječnike šokiralo što su otkrili

Žena (45) u bolnicu je stigla zbog bolova u leđima za koje je mislila da su uzrokovani debljinom, no liječnici su joj otkrili ogromne ginekološke tumore
21. lipnja 2019. u 09:15 1 komentara 24086 prikaza
Operacija/Ilustracija
Foto: Getty

Dva tumora težine oko 50 kilograma izvađena su iz 45-godišnje žene koja je u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije stigla zbog bolova u kralježnici.

Sken mozga Imala strašne more Mislili da je tumor: liječnici nisu mogli vjerovati što joj je raslo u mozgu

Žena, je, naime, mislila da se udebljala budući da je imala 150 kilograma, no kada su je liječnici pregledali ostali su u šoku. Imala je dva velika ginekološka tumor koji su zahvatili jajnike i maternicu.

– Uspjeli smo napraviti, možda za sada najveće vađenje tumora u Urgentnom centru otka postoji Centar. Izvađena su dva ogromna ginekološka tumora, jedan slobodan lijevi jajnik s tumorom i drugi, koji je hvatao jajnik, maternicu i tumorsku masu. Oba tumora su težine između 45 i 50 kilograma, tako da pacijentica zapravo nije bila debela, nego su to bile tumorske mase koje su pravile njoj ogromne bolove, probleme s radom crijeva – rekao je dr. Vladimir Vukojević, kirurg Urgentnog centra, piše RTS.

U europskom smo prosjeku po broju liječnika NIJE IM LAKO Što kada kirurzi satima operiraju, a baš im se jako ide na WC?

Iako su tumori uklonjeni, ženu očekuju daljnje liječenje jer se rak jajnika proširio i po trbuhu. Ona se sad oporavlja, a nije bila raspoložena za razgovor s novinarima.

Liječnici koji su je operirali upozorili su na važnost preventivnih pregleda.

– To nije naraslo preko noći ili za nekoliko mjeseci, to je nešto što je raslo od tri do pet godina – poručio je dr. Dušan B. Jovanović.
 

Trčanje
STIŽE PRAVA ZIMA
Što napraviti da trčanje ostane aktivnost u kojem uživamo, a ne noćna mora