Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEMA JOŽE, NEMA SABORA'

Zekanović napokon objasnio što je htio postići okretanjem Manolićeve slike u Saboru

Foto: Facebook
1/4
19.10.2020.
u 16:16

Zekanović je odgovorio kako je snimka nastala nakon prošlotjedne sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

Slika je najmanji problem. Važna je poruka, a tim sam činim htio poručiti svoj stav o djelovanju Josipa Manolića u vrijeme komunizma.  Ne o njemu, nego o njegovu ponašanju i njegovu djelovanju, svemu onome što je radio u prošlom režimu jer uvijek moramo odvojiti čovjeka od njegovih djela i razgovarati o tim djelima. A problem je u tome što su radili ljudi koji su u bivšem režimu obnašali čelne funkcije, među kojima je i Manolić. On je radio u tajnim službama koje su, među ostalim, bile odgovorne i za egzekucije. I smatram da bismo se mi kao jedna moderna država morali pozabaviti s tim te se ugledati na neke zemlje, poput recimo Izraela, koje i desetljećima nakon što su se neke stvari dogodile pronalaze krivce za neka zlodjela - kazao nam je danas Hrvoje Zekanović pojašnjavajući zašto je izveo svoj performans s okretanjem Manolićeve slike.

Naime, Zekanović je na društvenim mrežama objavio kratku snimku na kojoj se vidi kako u jednoj od saborskih dvorana prilazi zidu na kojem se nalazi slika s portretom Jože Manolića te sliku okreće na stražnju stranu, tako da se Manolićev lik više ne vidi. Snimku je Zekanović popratio kratkom porukom: "Nema Sabora, nema Jože". 

Na pitanje kada je to učinio i u kojoj saborskoj dvorani te je li Manolićevu sliku, nakon snimanja, vratio na pravi stranu, Zekanović je odgovorio kako je snimka nastala nakon prošlotjedne sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koja je održana u saborskoj dvorani Janka Draškovića, u kojoj se, na jednom od zidova, nalazi i Manolićeva slika. 

- I nebitno je jesam li tu sliku kasnije vratio na pravu stranu ili nisam. Bitna je poruka koju sam objasnio. A u Saboru ima na stotine djelatnika i nekima od njih posao je da krive stvari vraćaju na pravu stranu ili na pravo mjesto, i obrnuto. No, ipak ću reći, sliku sam ostavio okrenutu, ali pretpostavljam da je ona sad već okrenuta u prvobitnom smjeru - reče Zekanović. 

Komentara 10

Avatar Warded
Warded
16:42 19.10.2020.

Trebao ga je okrenuti naglavačke, nitko ne bi primjetio.

GA
Galapa
16:53 19.10.2020.

Zaplet u stilu Slike Doriana Greya: vužgaš sliku...

DU
Deleted user
17:01 19.10.2020.

BOB

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije