Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sve je ona meni'

Zdravko Mamić pjevao s HDZ-ovcima s rukama u zraku

zoran mamić  (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/9
09.03.2013.
u 12:31

Tko te nema, taj te sanja, taj te ljubi, te riječi pjesme oslikavaju našu situaciju, godinama smo sanjali i dočekali svoj san. Oni pojma nemaju kako se voli hrvatska Domovina, to znaš samo kada je stječeš s puškom na ramenu, tvrdi Milinović

Nekoliko tisuća HDZ-ovaca okupilo se danas na motivacijskom skupu "Sabor HDZ-a – izbori 2013." u dvorani Dražena Petrovića. Među uzvanicima su veleposlanici nekoliko svjetskih zemalja, generali, predstavnici HSP-a dr. Ante Starčević i HSS-a, udruga proizašlih Domovinskog rata.. Na početku skupa uzvanike je preko video poruke pozdravila europarlamentarka Doris Pack, a nakon nje i vodstvo HDZ-a iz Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Županijske organizacije ličko senjske Darko Milinović kritizirao je vladajuće te citirao pjesmu "Tko te ima, taj te nema" koja bi, kaže, mogla postati politička himna.

Tko te nema, taj te sanja, taj te ljubi... te riječi pjesme oslikavaju našu situaciju, godinama smo sanjali i dočekali svoj san. Pjesma završava s "a ti pojma nemaš", tako je, oni pojma nemaju kako se voli hrvatska Domovina, to znaš samo kada je stječeš s puškom na ramenu – tvrdi Milinović te obećaje kako će HDZ osvojiti vlast u cijeloj Ličko-senjskoj županiji. Kandidat za gradonačelnika Vukovara Ivan Penava poručio je kako ćirilica ne ide u Vukovar jer je ona građanima neprihvatljiva.

Mamić u elementu

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Margareta Mađerić kazala je kako bandić i SDP ne bi nikada dobili vlast da nije bilo glasova HDZ-ovaca.

- Živimo u crvenom Zagrebu s crnom rupom u proračunu. Obećajem da nitko neće trgovati našim glasovima, to ćemo promijeniti 19. svibnja. To je trenutak istine za HDZ – kazala je Mađerić. Uzvanike su zabavljale Slavonske lole, a na pjesmu "Sve je ona meni" u publici je na noge ustao Zdravko Mamić i s rukama u zraku pjevao. Trenutno govore stranački kandidati za lokalne izbore iz različitih dijelova Hrvatske.

Potpredsjednik HDZ-a Drago Prgomet podsjetio je da je dr. Franjo Tuđman bio svjestan ideoloških podjela i da u stranci moraju biti oni kojima su nacionalni interesi prije svega.

Vlada nije rješenje problema, ona je problem

- Mogu nas voljeti ili ne, ali bez jakog HDZ-a nema ni jake i stabilne Hrvatske. Ova vlada nije rješenje problema, ona je problem. Prijatelj mi je rekao nemoj biti prekritičan prema vladajućima, oni barem pokazuju dobru volju. Pa sad ja vas pitam, hoćete da vas operira netko dobre volje ili sposoban kirurg – zanimalo je Prgometa koji je govor zaključio s tvrdnjom da je ono što HDZ-ovce spaja u njihovoj stranci jače od svega što ih razdvaja.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko pozdravio je okupljene poručivši im da je vrh strane na Trgu hrvatskih velikana ništa bez svih njih, bez kralježnice stranke.

- Došlo je vrijeme koje traži zajedništvo kao ratnih godina, no sada snagu i duh moramo usmjeriti na vraćanje ponosa Hrvatskoj, na gospodarski razvoj i borbu za kvalitetu života. Hrvatska treba zaokret, a HDZ ima snagu za njega, suočen je prošlošću i spreman za budućnost – rekao je Karamarko te se prisjetio bivših članova HDZ-a koji su zaboravili na vrijednosti koje ta stranka gaji i krenuli putem malverzacija i korupcije koristeći snagu koju im daje stranka.

- HDZ je pretrpio veliku štetu, žalimo zbog postupaka pojedinaca iz naših redova koji su zbog svojih koruptivnih aktivnosti iznevjerili Hrvatsku. Žalimo što su iznevjereni građani koji su s pravom očekivali da ih vode pošteni ljudi. Ali te pojave su iza leđa ovom HDZ-u, oni su iza nas, u našoj stranci više ne postoje oni koji su ispostavljali fakture za svoje domoljublje – kaže Karamarko te dodaje kako neće prihvatiti kriminalizaciju stranke ni nametanje kolektivne odgovornosti jer pojedinci su kršili zakone i oni za to trebaju odgovarati.

Nisu sposobni

- Mi smo svoju katarzu prošli, ali druge stranke nisu. SDP-ova Vlada nije sposobna voditi državu. Pogledajte danas osobnu iskaznicu te stranke – 374 tisuće nezaposlenih, 81 tisuća radi,a ne prima plaću, 250 tisuća ima blokirane račune, godišnja inflacija dosegla je pet posto, imamo drugi najveći PDV u Europi, 51 posto kućanstava živi lošije nego 2011., 32,7 posto spada u kategoriju siromašnih, 14,8 posto živi u ekstremnoj bijedi... Ova je Vlada smanjila samo porez na bunde i zlato, koje je to ruganje ovom napaćenom narodu – čudio se predsjednik HDZ-a zaključivši kako ova Vlada vodi Hrvatsku ravno u propast. Plan HDZ-a je, tvrdi, smanjiti poreze, posebno ukinuti porez na nekretnine ako se uvede, učinit će sve da institucije postanu kvalitetne i služe građanima.

- Nisu naši branitelji gubili živote da bi prosječni Hrvati kopali po smeću niti da bi se relativiziralo sve pozitivno – stvaranje države, Domovinski rat, obrana Hrvatske i dr. Franjo Tuđman. Nećemo to dopustiti. I zato molim punu mobilnost na izborima, nije stranka svrha sama sebi, mi se vraćamo da Hrvatskoj vratimo dostojanstvo – zaključio je Karamarko.

>>'Novo vrijeme – nova snaga' novi slogan novoga HDZ-a

 

Komentara 38

UM
Umjereni
14:09 09.03.2013.

@ico1 Ako ti svi postojeći sudski procesi nisu otvorili oči i pokazali kako je to "manje zlo" vladalo, onda bi ti bilo bolje da uopće ne izlaziš na biralište. To bi bilo jedino manje zlo. To samo pokazuje da možešš napraviti ne znam kakvu glupost, krasti i lagati godinama, i opet će biti slijepih ovaca koje će ići za tobom.

OG
Oger
12:51 09.03.2013.

Uzas! Kojeg li primitivizma!

Avatar smuljko
smuljko
17:23 09.03.2013.

isuse kriste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije