Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
direktor konstruktor

Žderić tužio Slobodnu s krivotvorenim dokumentom

Željko Žderić
Leonard Ninčević/VLM/PIXSELL
01.07.2010.
u 14:51

Žderić je znao da Konstruktor nije ni poslao ponudu na natječaj za gradnju ceste u Libiji, a tužio je dnevnik jer je zbog napisa u njemu izgubio posao.

Protiv Željka Žderića, direktora Konstruktora, ODO u Splitu podnijelo je Općinskom sudu optužni prijedlog zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Stavlja mu se na teret da je u prosincu 2005. godine Općinskom sudu u Splitu podnio tužbu protiv dnevnog lista Slobodna Dalmacija radi naknade štete (tražio je 1,7 milijardi kuna!) te je uz nju priložio dopis u kojem je neistinito naveo kako je ponuda Konstruktora za gradnju ceste u Libiji odbijena zbog članka objavljenog u tim novinama, u kojem je on kao direktor optužen za malverzacije u poslovanju i pranje novca.

Žderić je znao da Konstruktor nije ni poslao ponudu na natječaj, a sudu je predočio krivotvoreni dopis iz Libije.

Komentara 1

TE
tester
18:10 01.07.2010.

ovo mu sigurno ne bi niti palo na pamet da nije siguran u svoje zaštitnike iz vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije