Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Franjo Žulj smijenjen zbog “afere Majher”

Zbog fiktivnog zapošljavanja “odletio” šef Autobusnog kolodvora

Kolodvor
Antonio Bronić/Pixsell
03.12.2009.
u 14:08

Milan Bandić je Ivu Čovića označio kao glavnog krivca, no činjenice mu ne idu u prilog – Vesna Majher je uhljebljena prije Čovićeva dolaska u Holding.

Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović razriješio je dužnosti Franju Žulja, voditelja podružnice Autobusni kolodvor, nakon što je Holdingova interna revizija utvrdila da su učinjeni propusti u zapošljavanju Vesne Majher.

Dodatna istraga
Podsjetimo, afera je pukla kada su novinari otkrili da Vesna Majher, gradska zastupnica SDP-a i direktorica financija predsjedničke kampanje Milana Bandića, već dvije godine radi u Autobusnom kolodvoru, gdje uredno prima plaću u iznosu od .000 kuna, a da zapravo uopće ne dolazi na posao.

Da slučaj bude zanimljiviji, afera je otkrivena netom prije nego što je trebala biti promaknuta! Sada već bivši šef Autobusnog kolodvora Franjo Žulj uz, kako doznajemo, blagoslov gradonačelnika Bandića, predložio je Čoviću da Vesnu Majher promakne u pomoćnicu direktora Autobusnog kolodvora.

Čović nije želio potpisati promaknuće i tako je propao plan da Majher prima plaću od čak 14.000 kuna. Što će biti s Vesnom Majher znat će se tek nakon što završi dodatna istraga koju je internoj kontroli naredio predsjednik uprave Holdinga. Voditeljem podružnice imenovan je Ante Cicvarić, dosadašnji voditelj tehničke službe. “Aferu Majher” komentirao je jučer i gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić pakira Čoviću
– Dosad sam samo upozoravao, a odsad ću kažnjavati. Odgovarat će svi oni koji su prekršili moju odluku da nema više zapošljavanja u Holdingu, ne samo Vesna Majher i Franjo Žulj, nego i Ivo Čović – rekao je Bandić. Iako je Ivu Čovića označio kao glavnog krivca za taj skandal, činjenice mu ne idu u prilog. Naime, Vesna Majher zaposlena je u Holdingu prije Čovića, a doznajemo da je tamo uhljebljena uz Bandićev blagoslov.

– Najsmješnije je to što sam osobno vidio Bandićevu suglasnost za promaknuće Majher za Žuljevu zamjenicu – doznajemo od izvora bliskog Holdingu. 

Komentara 11

MI
milkovve
16:43 03.12.2009.

Eto prilike Čoviću da zaposli još jednog svog i Milanovićeg zemljaka. Sinj do kineskog zida!!!

Avatar zagi zagi
zagi zagi
16:36 03.12.2009.

opet se kladim u moju godišnju plaču da će banditič završiti u lepoglavi za dvije godine...

OB
-obrisani-
10:34 04.02.2010.

imate vi dosta tih sdp-ovskih nepotizama u Đakovu u muzeju je upošljeno 19 djelatnika i to sve na inicijativu sdp-ovca gradonačelnika vinkovića koji sada svoje lopovluke pokušava sprati nošenjem nekakovih \"dresova\" sa natpisima vanted kako bi izvršio pritisak na javnost i sudove da ga oslobode optužbi za razne nepodopštine: krađa putnih troškova, nepotizam, korištenje svog položaja za protupravnu korist sebe i ENERGE d.o.o. itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije