Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaradio 3 milijuna

Zamjenik načelnika stvorio carstvo pokraj plaže na zemljištu RH!

'07.08.2013., Punat - Ugostiteljski objekt Ulika, odbojkaski tereni i parkiraliste uz setnicu i plazu na izlazu iz Punta na otoku Krku.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
07.09.2013.
u 15:30

Procjenjuje se da je Bonifačić zaradio tri milijuna kn. Bonifačić tvrdi da je sve radio prema zakonu i da je legalizacija u tijeku.

Zamislite da usred maksimirske šume posiječete drveće, napravite improvizirano parkiralište sa 90 mjesta i počnete naplaćivati to javno dobro 7 kuna po satu, odnosno 70 dnevno. Zamislite da potom pokraj toga otvorite montažni kafić s terasom, postavite dva odbojkaška igrališta, a sve to na oko 4500 kvadrata državnog zemljišta. Upravo je tako, kažu Krčani, svoje malo carstvo, trideset metara od plaže na Šetalištu Antuna Žica u Puntu na Krku napravio Goran Bonifačić, koji je na zadnjim lokalnim izborima na listi SDP-a postao zamjenik načelnika Punta.

Mirno rješenje

Već na drugoj sjednici u srpnju Općinsko vijeće kafiću je dalo dozvolu za rad temeljem odluke o pružanju ugostiteljskih usluga za vrijeme sajamskih dana, što može biti tri mjeseca. Bivši načelnik Punta Mladen Juranić godinama se obraćao DORH-u, inspektoratima, ministarstvima i inim institucijama, no bez uspjeha iako se procjenjuje da je Bonifačić dosad, koristeći se državnim zemljištem, zaradio oko tri milijuna kuna. Koncem 2010. riječka građevinska inspekcija naredila je uklanjanje montažnog kafića i igrališta, no ništa se nije pomaklo s mrtve točke. Poteze povlači i DORH. Tužiteljica Nikoleta Vale 2011. Bonifačiću je poslala zahtjev za mirno rješenje u kojem traži da se državi isplati dobit za zadnjih pet godina.

"Kako smatramo da zemljište koristite bez valjane pravne osnove i pritom ostvarujete korist, potražujemo stečeno bez osnove u iznosima mjesečnih zakupnina koje bi RH ostvarivala u razdoblju unatrag pet godina sa zateznim kamatama", navodi u zahtjevu tužiteljica.

Ugovor samo do 2005.

N. Vale tada je zatražila da Bonifačić ukloni objekt te je zaprijetila da će, ako ne odgovori u roku od tri mjeseca, RH podnijeti tužbu radi vraćanja stečenog novca bez osnove i vraćanja u prijašnje stanje. Otad su prošle dvije godine, a N. Vale je u veljači 2013. ponovo poslala zahtjev za mirno rješenje. Nakon tri mjeseca opet je najavila da će u roku od mjesec dana podnijeti tužbu jer se Bonifačić još nije očitovao. Situacija je i dalje ista. Saga s državnim zemljištem počela je 90-ih kad je obitelj Bonifačić Hrvatskim šumama ustupila dio zemljišta za požarni put. Mještani tvrde da je riječ o 600-tinjak kvadrata, a Bonifačić uzvraća da je riječ o otprilike istoj kvadraturi. Zemljište je u zakup dobio Bonifačić uz uvjet da sve ostane u nepromijenjenu stanju. No ondje je Bonifačićeva tvrtka Ulika sagradila kafić, sportske terene i parkiralište. Ugovor o zakupu mogao je postojati do 2005. jer je tada vlasnikom zemljišta proglašena RH pa Hrvatske šume više nisu mogle sklapati s njim ugovore. Dakle, otad se Bonifačić bogati na javnom dobru bez ugovora.

>> Antešić ipak nije smio prodati dva stana sestara benediktinki

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije