Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jastuk noj

Zabijte glavu u jastuk i spavajte kao beba čak i na poslu

jastuk noj  (1)
Foto: Kawamura Ganjavian
1/4
05.10.2012.
u 07:28

– Sve više vremena provodimo na poslu, pred računalom ili u javnom gradskom prijevozu i to nas je ponukalo da stvorimo jastuk koji će nam u hipu pomoći da se izoliramo i sanjamo – kazao je dizajner Ali Ganjavian

Koliko puta vam se dogodilo da bi ste samo kratko odspavali, pa makar to bilo i na poslu? Dizajnerski studio Kawamura Ganjavian nudi, kako kažu, savršeno rješenje. Jastuk "noj", u originalu Ostrich Pillow, omogućit će svakoj spavalici da utone u san bilo gdje na svijetu. Dovoljno je samo doslovno zabiti glavu u mekanu tkaninu. Čahura jastuka stvara mali privatni svijet u kojem se lako opustiti, na poslu, aerodromu...

Podatni materijal izolira glavu i ruke, odnosno um i tijelo, a da se ne morate dići od stola. 

– Sve više vremena provodimo na poslu, pred računalom ili u javnom gradskom prijevozu i to nas je ponukalo da stvorimo jastuk koji će nam u hipu pomoći da se izoliramo i sanjamo – kazao je dizajner Ali Ganjavian. 

Ganjavioan i njegov partner Key Portilla-Kawamura projekt su prijavili u Kickstarter program 18. rujna i otad su, piše Bloomberg, prodali oko 1500 jastuka i prikupili oko 130.000 kuna. Na Kickstarteru se novac prikuplja do 18. listopada, a dvojac nakon toga planira poharati online shopove i police dućana. 

>>Unatoč umoru, vikendom i nije baš najbolje dugo spavati

Komentara 2

VI
Vito
08:07 05.10.2012.

stvorimo jastuk koji će nam u hipu pomoći da se izoliramo i sanjamo, kazao je dizajner Ali Ganjavian Taj očito nema pojma o štetnom utjecaju CO2, ugljikovog dioksida, na disanje... Normalno je da ćemo biti izolirani i sanjati, kad glavuu prekrijemo spužvom i tako onemogućimo dotok svježeg zraka u pluća... Samo, koliko ćemo dugo biti bez glavobolje, druga je pripovjetka... Da o gušenju i ne pišme... Evo što neukost i neobrazovanje stvaraju - patente koji potencijalno ubijaju, jer je lakše ubiti kad ti je glava pokrivena i nemaš dotok zraka do mozga... No, što će ti mozak na poslu, već ga i sad ne koristiš kako treba, jer dopuštaš drugima da ti određuje tempo rada.. Tko "šljivi" kvalitetu rada...

IG
igorl
09:29 05.10.2012.

Ja sam siguran da ce moja uprava firme odmah nabaviti batem 50 ovakvih jastuka za nas, kako bi mogli nesmetano ubit oko na poslu. I.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije