Naslovnica Vijesti Hrvatska

Za tri godine uzgojit ćete prave novinare pa nas onda 'anulirajte'

Gospođa V. Ž. odlučila je stati na kraj lažima i neistinama u medijima pa se obračunava s novinarima
25. listopada 2012. u 10:30 3 komentara 3 prikaza
'22.08.2012., Koprivnica - Pocetak izgradnje milijun kuna vrijedne i 1600 metara dugacke kanalizacije u dvije ulice u prigradskom naselju Bakovcica. Po zavrsetku radova ce taj dio grada ce biti prvi u
Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'

Budući da me koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak s govornice Gradskog vijeća – imenom i prezimenom, urbi et orbi – prozvala zbog teksta o javnim gradskim priznanjima i pitala me kako se usuđujem napisati da je ona zabranila da se imena laureata pojave u javnosti prije no što ona to htjedne i budući da joj na sjednici Gradskog vijeća nisam imao priliku odgovoriti jer mi nisu dali riječ, to ću učiniti sada.

Nije prvi put

Dakle, to da je V. Želježnjak svojemu odborničkom stadu zabranila spominjanje imena laureata uzalud, a pogotovo odavanje te vrhunaravne tajne novinarima, napisao sam samo i isključivo zbog stoga što je V. Želježnjak članovima javnog gradskog Odbora za javna gradska priznanja zabranila da o svojoj javnoj odluci o tome koga su odabrali kao lanjske javne gradske zaslužnike čavrljaju s novinarima. Javno ili tajno.

Na pitanje, pak, "kako se usuđujem" objaviti informaciju koja gospođi gradonačelnikovici iz bogtepitaj kakvog razloga nije po volji, imam također jednostavan odgovor – zato što mi je to posao. Na znanje i ravnanje gospođi V. Želježnjak: i ubuduće ću, neodgodivo i bez iznimke, objaviti svaku informaciju koju ona poželi sakriti od javnosti, naravno, ako do informacije uspijem doći. I ne samo to, objavit ću je, ftruc, slovima i brojkama, na latinici, glagoljici, ćirilici i bosančici, uz prijevod na sve službene jezike Europske unije! Toliko o tome.

Nije to prvi put da se naša gradonačelnikovica ide javno obračunavati s novinarima čije joj pisanje nije po volji, ali – zlo i naopako! – "kvazinovinarima koji šire laži" nazvala je kolege koji su bili objavili provjerenu činjenicu da je tajnica Medijskog sveučilišta zaposlena po vezi.

Odgoj i uzgoj

– Nadam se da ćemo ovim fakultetom anulirati, da ne kažem izbaciti takve novine i novinare koji se ne služe istinitim i provjerenim podacima – rekla je dotična.

Što bi to trebalo značiti "anulirati ili izbaciti novine i novinare"? Da je '41. ili '45., znalo bi se. Danas to, srećom, zvuči samo glupo.

Neka nas gospođa V. Ž. trpi barem još tri godine, dok ne izrastu pravi novinari, koje o gradskome trošku uzgaja na Medijskom sveučilištu.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • new_day_yesterday:

    Iako smo slutili da će biti tako, potajno smo se ipak nadali da neće. Ali, evo, teško je iskorijeniti određeni mentalitet koji se čvrsto kalio kućnim odgojem, prijenosom s koljena na koljeno i u partijskim školama. Od '41.. na ovamo. ... prikaži još! A kako stvari sada stoje, koprivničko medijsko sveučilište moglo bi dostojno zamijeniti kumrovečku školu. :)

  • Deleted user:

    Ja ne ulazim tko je ovdje u pravu, ali g.Šlabek i Vi sada iskorištavate novine u kojima radite za javni obračun s gradonačelnicom. Mislio sam da je ovo rubrika regionalnih vijesti, a ne Vaš blog ili kolumna. Večernji ionako ima ... prikaži još! dovoljno (i previše) blogera i kolumnista. A Vi se bavite istraživačkim i izvjestiteljskim novinarstvom... ovako niste ništa bolji od osobe koju optužujete...

  • abendblatt:

    Neka Hrvoje Slabek, istrazi sve projekte koji su financirani JPP, i objavi vrijednost projekta i konacnu cijenu nakonzavrsetka ugovora, i obavezno imana javnih i privatnih partnera.