Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFERENDUM

Za referendum nedostaje još 90-ak tisuća potpisa

Krešimir Sever
Marko Lukunić/PIXSELL
18.06.2010.
u 12:02

"Ne zaboravite da je onaj koji nema više što izgubiti osim golog života spreman na sve”, poručuju Vladi članovi Zelene liste.

Za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu dosad je prikupljeno 81 posto potpisa - nedostaje ih još devedesetak tisuća, kazao je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata danas na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića na pressici Zelene liste.

– Pozivamo sve koji još nisu potpisali, jer su mislili da će to učiniti netko drugi, da to potpišu kako nam s druge strane ne bi rekli da nam nedostaje još pet potpisa – dodao je.

Iz Zelene liste premijerki Jadranki Kosor poručuju da nije u pravu kad potcjenjuje stanovnike države u kojoj vlada, tvrdeći da većina ne zna što potpisuje.

“Shvatite već jednom notornu činjenicu da samo ljudski rad stvara nove vrijednosti bez kojih nema društvenog i ekonomskog prosperiteta. Put koji ste zacrtali svojim tzv. reformama nije pravi put izlaska iz krize. On će izazvati još dublje društvene podjele, a u svojoj konačnici dovesti do teških socijalnih sukoba. Ne zaboravite da je onaj koji nema više što izgubiti osim golog života spreman na sve.”

Matijašević: Prikupljeno 84 posto potpisa potrebnih za referendum
Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a, na konferenciji u Sinju izvijestio je da će s današnjim danom biti prikupljeno 84 posto potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma.

Drži realnim da će sakupiti potreban broj potpisa te apelira na sve hrvatske građane da se ne libe to učiniti. Kaže kako bi potpisa bilo i puno više da u cijeloj Hrvatskoj nije bilo vremenskih nepogoda. Uvjeren je kako prikupljeni potpisi daju nadu da će posao biti vrlo kvalitetno odrađen.

Matijašević je istaknuo kako vladajući i njihovi pomoćnici i dalje nastavljaju sa lažima, objedama i provokacijama.
 
- Ja ih svesrdno molim da pojačaju te svoje aktivnosti, jer posljedica je povećani odaziv hrvatskih građana, poručio je predsjednik HUS-a.  

Komentara 62

OB
-obrisani-
13:32 18.06.2010.

Vlada i većina sindikata državnih službi potpisali su danas sporazum kojim se sindikati odriču božićnice za ovu godinu, ali osiguravaju isplatu regresa i dara za djecu.

MG
mgubec
13:32 18.06.2010.

KAPTOL Ti si običan plaćeni provokatror - več si odavno pročitan pa restani j...ti po forumima. Daj molim te reci ko te plaća.

MG
mgubec
13:30 18.06.2010.

14 words Tko to nema kolektivne ugovore ? Zakaj se ne učlane u sindikat ili ne osnuju podružnicu u firmi ? Eto im kolektivnog ugovora ili kolektivnog pregovaranja - treba malo imati i jaja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije