Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN MAKEDONAC

Za 20.000 eura među začinskim biljem iz Albanije u Njemačku prevozio 247 kg marihuane

Ilustracija
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
28.12.2023.
u 08:14

Nakon što je sve dogovoreno, USKOK navodi da je 44- godišnjak s teretnjakom koji ima prikolicu, otišao u Albaniju natovario legalni teret – začinsko bilje  koje je trebao prevesti u Njemačku

Državljanin Sjeverne Makedonije (44) optužen je za zloporabu drogu, počinjeno u sklopu zločinačkog udruženja, a optužnicu je protiv njega podigao USKOK. Prema optužnici, tereti ga se da se od kraja 2022. do 6. siječnja 2023., povezao s najmanje dvije zasad nepoznate osobe iz Albanije te s više osoba iz Njemačke. Plan im je bio da nabave veće količine marihuane, kako bi je mogli dalje krijumčariti. Spomenute osobe iz Albanije su nabavile 247,4 kilograma marihuane, a 44-godišnjak je tu drogu trebao prevesti u Njemačku, te isporučiti prema dogovoru određenim osobama. Za to je trebao dobiti naknadu od 20.000 eura.

Nakon što je sve dogovoreno, USKOK navodi da je 44- godišnjak s teretnjakom koji ima prikolicu, otišao u Albaniju natovario legalni teret – začinsko bilje  koje je trebao prevesti u Njemačku.

VEZANI ČLANCI:

No nakon toga je, također u Albaniji, preuzeo  20 vreća u kojima  je bila marihuana. Drogu je utovario u središnji dio tovarnog prostora prikolice te ju je sakrio između vreća sa začinskim biljem. Nakon toga je krenuo u Njemačku gdje su ga trebale dočekati osobe s kojima je dogovorio preuzimanje droge. No do Njemačke nije stigao jer je 6. siječnja 2023. zaustavljen na graničnom prijelazu Bajkovo dok je iz Srbije ulazio u Hrvatsku. Pregledom kamiona i prikolice, carinici i policajci   našli su vreće s 247,4 kilograma marihuane.  USKOK je u optužnici tražio da se 44- godišnjaku produži istražni zatvor  u kojem je od uhićenja. 

VIDEO Bjelovar: Pješak poginuo u naletu auta u naselju Jošine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije