Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreni rat

Ž. Mitrović: Ne možemo prikrivati informacije o otrovnoj robi iz RH

'zeljko_mitrovic_v'
''
08.08.2011.
u 14:10

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović hitro je reagirao, samo dva sata nakon zahtjeva hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova srbijanskim vlastima da njegova televizija prekine hajku na hrvatsko gospodarstvo.

U slučaj s Mitrovićevom jahtom uključila se i naša diplomacija!

“Prekinite emitiranje negativnih i neutemeljenih sadržaja o Hrvatskoj, institucijama hrvatske državne vlasti i gospodarstvenicima na TV Pink”, poručili su u hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova predstavniku srbijanskog veleposlanstva. Budući da se TV Pink koristi javnim frekvencijama Srbije, MVP je od srbijanske Republičke radiodifuzne agencije zatražio hitnu reakciju u skladu sa zakonom, kao što su u našemu ministarstvu i najavili u nedjelju.

“Malo isforsiran” slučaj

– Ne mogu vjerovati da mi ministarstvo strane zemlje zabranjuje da radim svoj posao. E, sad su stvarno pretjerali – kazala nam je glavna urednica informativnog programa TV Pinka Tanja Jordović, s kojom smo razgovarali baš u trenutku kada joj je stiglo priopćenje iz MVP-a. Kaže da su u krivu svi oni koji kritičke priloge o hrvatskim gospodarstvenicima i problemima na koje srpski gospodarstvenici nailaze u RH tretiraju kao osobnu odmazdu gazde TV Pinka Željka Mitrovića zato što mu je naša carina zaplijenila jahtu i od njega traži dva milijuna eura.

– Naravno da je Mitrović želio da se slučaj malo isforsira, ali moram vam reći da ja kao urednica jako pazim da vijesti budu izbalansirane. Koliko sam samo vrlo utemeljenih priča o nepravdi i reketu na koji nailaze srpski biznismeni u Hrvatskoj odlučila ne emitirati samo zato da ne ispadne da se osobno obračunavam s Hrvatima. Sve što smo objavili bilo je točno i provjereno – ustvrdila je Tanja Jordović.

Priznaje da je zapljena jahte bila povod za vrlo kritičke priloge o hrvatskim gospodarstvenicima i institucijama, ali da je sve to točno.

– Istina je da naši gospodarstvenici imaju mnogo više problema u RH nego vaši u Srbiji. A točno je i da se neki hrvatski proizvodi, koji su inače zabranjeni i povučeni s polica u Hrvatskoj i Sloveniji, u Srbiji bez problema prodaju. Jedini mi je cilj raskrinkati korupciju. Bez obzira na to je li riječ o korupciji s naše ili vaše strane granice – zaključuje glavna urednica informativnog programa TV Pinka.

Inače, od kolega s TV Pinka doznali smo i da su novinari i urednici uspjeli obuzdati gazdu Željka Mitrovića i da će se hrvatska glazba i dalje emitirati na TV Pinku.

Iz Mitrovićeve kompanije doznali smo pak da su njegovi odvjetnici danas došli u Zagreb, Berlin, Strasbourg i Bruxelles.

TV Pink i dalje će objavljivati informacije o otrovnim proizvodima iz Hrvatske

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović hitro je reagirao, samo dva sata nakon zahtjeva hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova srbijanskim vlastima da njegova televizija prekine hajku na hrvatsko gospodarstvo.

“Uza sve uvažavanje institucije ministarstva vanjskih poslova, a na osnovi vašeg reagiranja, želim objasniti sljedeće stvari:

Nikakva vaša reagiranja ili reagiranja institucija u Hrvatskoj ne mogu spriječiti TV Pink da objavljuje informacije o prebijenim ili zlostavljanim građanima srpske nacionalnosti na hrvatskom teritoriju.

Također, moram vas podsjetiti, a nadam se da ćete se složiti, da ne možemo prikrivati i ne objavljivati informacije o robi i proizvodima iz Hrvatske koji su neispravni, zagađeni ili otrovni, a prodaju se na srpskom tržištu. Što se tiče otimanja srpske imovine, to prepuštamo međunarodnim institucijama kao i vašim i našim pravosudnim organima.

U nadi da ćete razumjeti da nas profesionalni, moralni i etički standardi navode da se odgovorno ponašamo u kategoriji zaštite srpskih potrošača, mislim da ćete i sami shvatiti da su vaše izjave neprimjerene diplomatskoj i korektnoj komunikaciji.

Ako slučajno imate bilo kakvu sumnju u nezakonit rad TV Pinka, voljeli bismo to čuti. U nadi da nećete pokušavati spriječiti te informacije koje vam ne idu u prilog, bez obzira što su potpuno točne”, stoji u pismu Željka Mitrovića Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske.

>>Leteći cirkus Željka Mitrovića - izbacio lik Hrvoja iz TV serije

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije