Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gubitnici analiziraju

Vuljanić: Sve to vodi nas u podzemlje

Laburisti,Nikola Vuljanić,Dragutin Lesar
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
27.05.2014.
u 16:07

Imamo snage da do parlamentarnih izbora vratimo prijašnji rejting stranke, tvrdi Vukšić

Najčešći pozivi članova stranke bili su sa zahtjevom da Lesara nagovorimo da se predomisli jer su ljudi u strahu kako će stranka dalje kad se on makne – rekla nam je jučer saborska zastupnica Laburista Nansi Tireli dodavši da će, zbog Lesarove ostavke, preksutra zasjedati Predsjedništvo stranke koje Nacionalnom vijeću treba predložiti v. d. predsjednika stranke, a da će se novog čelnika Laburista birati na saboru stranke koji bi mogao biti na jesen.

Mnogi će pobjeći s broda

– Očekivao sam dva mandata i razočaran sam rezultatima izbora i time što laburisti nisu dobili veću podršku birača. Lesar nije direktni krivac za rezultate izbora, ali je odgovoran i logično je da je podnio ostavku. Osobno nemam volje ni želje preuzeti vodstvo stranke, niti za to imam ekipu. Neću aktivirati ni svoj saborski mandat jer poštujem volju birača – kazao je Nikola Vuljanić, dosad jedini europarlamentarac Laburista. Smatra da to što birači ne žele promjene i boje ih se neće donijeti ništa novo ni na parlamentarnim izborima te da sve to vodi “direktno u podzemlje”.

Nema nevinih

– Mnogi će sigurno pobjeći s broda. Ali ne plašim se. Imamo snage da do parlamentarnih izbora vratimo prijašnji rejting. No, ako se u stranci ništa ne promijeni, budemo li i dalje spavali na davno ubranim lovorikama, činit će to bez moje malenkosti. U ovom slučaju nema nevinih, ima manje i više krivih. Najmanje su krivi članovi stranke, a najviše oni koji imaju najviše funkcije. Svatko tko bježi od odgovornosti, ne želi dobro stranci. Da sam na Lesarovu mjestu, jednako bih postupio. I ja sam lani dao ostavku na sve funkcije u stranci iako nisam bio kriv za poraz na lokalnim izborima – rekao je Branko Vukšić. Lesar je na poziv uzvratio da je u izbornoj noći rekao sve.

>>Lesar: Preuzimam odgovornost, podnio sam ostavku i ona je izvršna

Komentara 4

BU
Buržuj
16:35 27.05.2014.

od kad im je neki faktor u stranci(saboru) gube na svim frontovima.mislim na gospodina BRANKA VUKŠIĆA.Taj gdje nije ukakio tamo je poručio.

Avatar Django
Django
17:40 27.05.2014.

Ma dajte molim vas. Pa laburisti su stvoreni kao rezervna SDP opcija, kako bi pobrao glasove razočaranih drugova. I da je stani-pani u Saboru, bili bi i oni u koaliciji. I ako ti je jedini politički program biti sakupljač bodova za SDP, prirodno je da nakon nekog vremena, ne da propadneš, nego da se jednostavno rečeno - ugasiš. Ulogu Liberala preuzeo je Orah, a doživjet će i istu sudbinu, uskoro.

JA
james49
17:51 27.05.2014.

Plesala je jedno ljeto (ipak malo dulje). I oni će kao i mnoge druge male stranke otići sa scene naglo kako su i došli. Kad bi možda jednom i pobijedili na izborima, sa kojim bi ljudima vladali (Vukšićem)?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije