Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojasnio odluku

Lesar: Preuzimam odgovornost, podnio sam ostavku i ona je izvršna

Dragutin Lesar
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
26.05.2014.
u 13:11

Šef Laburista smatra da je neosvajanje mandata loš rezultat i da zbog toga preuzima svu političku i moralnu odgovornost i da je podnio, a ne ponudio ostavku. U njegovoj se stranci, kaže, o ostavci se ne odlučuje

Predsjednik Laburista Dragutin Lesar pojasnio je zašto je sinoć dao ostavku, potaknut neuspjehom stranke na izborima za Europski parlament.

Na Facebooku se izrazio da osobno, i u cijelosti, preuzima politički i moralnu odgovornost za izborni neuspjeh.

- Zbog toga sam podnio, a ne "ponudio" ostavku na mjesto predsjednika stranke. Prema našim aktima o ostavci se ne odlučuje, ona je izvršna - napisao je Lesar, koji je sinoć, saznavši rezultate po kojima je dosadašnji Laburist u europarlamentu Nikola Vuljanić ostao "kratkih rukava" u utrci za novi mandat, dao ostavku. Lesar je sinoć kazao da je neosvajanje mandata loš rezultat, pa kompletnu odgovornost za to preuzima na sebe i podnosi ostavku. Vuljanić je istaknuo da je za takav ishod bio znao.

Stranka je osvojila 3,40 posto i iza je ORaH-a (koji je dobio jedan mandat) te Saveza za hrvatsku. Vuljanić je osvojio 7300 preferencijalnih glasova.

>>Dragutin Lesar podnio ostavku! Laburisti nisu osvojili ni jedan mandat

>>HSP AS ključan u pobjedi desnice. GONG: Nakon statiranja nema kajanja

 

Komentara 7

Avatar petrolio
petrolio
14:10 26.05.2014.

lesar je postupio časno, pošteno i odgovorno! hoće li za loše rezultate svojih stranka isto napraviti milanović i pusićka???

BA
balic
13:28 26.05.2014.

Ma i taj Vuljanic je cudak kao on je znao za ovakav ishod ! pa ako je znao sto je dao da bude nositelj liste ,sto nije nekom drugom prepustio mjesto?. Ni kod laburista nije sve kako treba eto ti rezultata ..

LU
lunar777
14:42 26.05.2014.

Otkada su podržali gender ideologiju za mene laburisti ne postoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije