Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident ispred policije

Vukovarski HDZ: Zatražit ćemo smjenu ministra Ranka Ostojića

Ranko Ostojić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
14.11.2013.
u 13:22

O događanjima ispred PP govorio je i Ivan Penava koji je šogor Vukovarca Darka Pajčića (40) koji je teško ozlijeđen prilikom oštećivanja dvojezične ploče i od tada se nalazi na liječenju u KBC Osijek.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će, ako se pokažu istinita svjedočenja svjedoka incidenta ispred Policijske postaje u što ne sumnjaju, da će zatražiti smjenu ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića.

– Pozivamo isto tako i sve državne institucije da omoguće nepristranu istragu ovoga slučaja, istakao je Barna. O dešavanjima ispred PP govorio je i Ivan Penava koji je šogor Vukovarca Darka Pajčića (40) koji je teško ozlijeđen prilikom oštećivanja dvojezične ploče i od tada se nalazi na liječenju u KBC Osijek.

Podsjećajući na sve što se u utorak dopodne dešavalo ispred PP Penava je rekao da je Pajčić dobro, da je pod medikamentima ali i da je zadobio teške tjelesne ozljede. Uz već ranije poznate ozljede imao je zabilježen i jedan epileptični napad, a dijagnosticirano mu je i napuknuće bubnjića u lijevom uhu. Rekao je i da je cijeli incident mogao završiti na razbijanju te da je brutalna reakcija policije bila nepotrebna.

– Nakon napada na bogoslove u Kistanjama, kod kojih su na Facebook profilima pronađeni simboli tzv. Krajine, hitro su i na sva zvona javili se u njihovu zaštitu predsjednik Josipović i premijer Milanović. Gdje su danas kada hrvatski branitelj leži u krvi? Nismo čuli ni jedan njihov glas o događanjima u Vojniću gdje su ubijena dva Hrvata. Nismo ih čuli niti kad predstavnici SDSS-a, koji obavljaju razne dužnosti u RH, oglašavaju se kako ni ove godine neće odati počast ubijenima i nestalima 18 studenoga. Kako je moguće da je policajac Gilja momentalno suspendiran nakon što je skinuo dvojezičnu ploču, a policajac koji je ozlijedio Darka nije? Kako je moguće da je isti i prije istrage aboliran od ministra Ostojića? Kako uostalom i obaviti nepristranu istragu uz ovakve izjave?, pitao je Penava.

Iz vukovarskog HDZ-a na kraju pozivaju sve građane, branitelje kao i svoje članove da u ponedjeljak, 18. studenoga, ne nasjedaju na bilo kakve provokacije. – Ne napadajte policiju jer to su uglavnom naši dečki i policija. Obilježimo 18 studeni dostojanstveno i mirno. Svoje mišljenje o vladajućima i silovanju Vukovara pokažimo na referendumu, poručio je Penava.

>> Ostojić: Pajčić je sam pao, u krvi je imao 2,7 promila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije